Ο Σάκα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ μέχρι το 2027

Μπουκάγιο Σάκα

i

Photo by Stuart MacFarlane/Getty Images/Ideal Images

Ο Σάκα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ μέχρι το 2027

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:05 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 23.05.2023

Κάτοικος Λονδίνου θα παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια ο Μπουκάγιο Σάκα, καθώς έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ μέχρι το καλοκαίρι του 2028.

Ο Μπουκάγιο Σάκα θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Άρσεναλ και τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2027, έπειτα κι από τις φετινές επιδόσεις του Άγγλου εξτρέμ. Η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα αναμένεται άμεσα, με τον 21χρονο Άγγλο να γίνεται ο δεύτερος παίκτης του κλαμπ, που υπογράφει την ανανέωσή του, μετά τον Άαρον Ράμσντεϊλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος άσος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα του αποφέρει 350.000 ευρώ την εβδομάδα.

Η τρομερή ομιλία για τους πολεμιστές του Γκουαρδιόλα, η αυτοκρατορία της Μάντσεστερ Σίτι και η πρόκληση (vid)
PREMIER LEAGUE

09:51 - 21.05.2023

Η τρομερή ομιλία για τους πολεμιστές του Γκουαρδιόλα, η αυτοκρατορία της Μάντσεστερ Σίτι και η πρόκληση (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά τη νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-0 κόντρα στην Άρσεναλ, κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα στην Premier League και το πέμπτο τα έξι τελευταία χρόνια με τον Γκουαρδιόλα να έχει δημιουργήσει ένα τρομερό σύνολο.

Ο Σάκα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Μικέλ Αρτέτα, γεγονός που αποδεικνύεται κι από τους αριθμούς του. Σε 47 παρουσίες, ο 21χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός μέτρησε 14 γκολ και 11 ασίστ, όντας ο μόνος παίκτης της ομάδας με διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ στους «κανονιέρηδες».

 Υπενθυμίζεται ότι το 2020, ο Σάκα κατέκτησε με την Άρσεναλ το FA Cup και είχε γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές, απουσιάζοντας μόλις από μία αναμέτρηση. Μπορεί τη φετινή σεζόν να μην πανηγύρισε τον τίτλο, ωστόσο διεκδικεί ένα σημαντικό τρόπαιο. Συγκεκριμένα, η Premier League ανακοίνωσε τους υποψήφιους για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος κι από τη σχετική λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σάκα. 

Τη συγκεκριμένη λίστα συμπληρώνουν οι Χάαλαντ, Ντε Μπρόινε, Κέιν, Έντεγκαρντ, Ράσφορντ και Τρίπιερ.