Οι οπαδοί της Άρσεναλ απαιτούν να επαναληφθεί το παιχνίδι με την Μπρέντφορντ λόγω... οφσάιντ (vid)
i

Άρσεναλ - Μπρέντφορντ/©Photo by Clive Mason/Getty Images/Ideal Images

Οι οπαδοί της Άρσεναλ απαιτούν να επαναληφθεί το παιχνίδι με την Μπρέντφορντ λόγω... οφσάιντ (vid)

Κώστας Τόπας 09:25 - 12.02.2023

Οι οπαδοί της Άρσεναλ απαιτούν να επαναληφθεί το παιχνίδι της ομάδας τους με την Μπρέντφορντ, καθώς θεωρούν πως το γκολ που πέτυχαν οι αντίπαλοι δεν έπρεπε να μετρήσει λόγω οφσάιντ.

Μία εβδομάδα μετά την… σφαλιάρα από την Έβερτον, η Άρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Μπρέντφορντ, πετώντας κι άλλους βαθμούς στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα. Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, έπειτα από αδράνεια της άμυνας της Άρσεναλ, ο Νόργκαρντ πρόλαβε τον Ράμσντεϊλ και γύρισε στον Τόνεϊ που έκανε το 1-1. Επειτα από εξέταση και του VAR για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, έδωσε τον πρώτο πόντο στην ομάδα του Τόμας Φρανκ μέσα στο «Έμιρεϊτς» και συνέχισε το απίθανο σερί των φιλοξενούμενων που έχουν... ξεχάσει τι θα πει ήττα (5 νίκες και 5 ισοπαλίες στα τελευταία 10 ματς).

Το συγκεκριμένο γκολ βέβαια δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, σύμφωνα με τον Μικέλ Αρτέτα. Κάτι που τόνισε και με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, τονίζοντας ότι: 

«Ναι, είδα τη φάση από το μόνιτορ και μπορώ να πω ότι ήταν καθαρό οφσάιντ! Είναι απογοητευτικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτό το επίπεδο. Ελπίζω να μας δώσουν μέσα στην εβδομάδα μία εξήγηση, γιατί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και θα χαρούμε πολύ να την μάθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. πάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες και μερικές βασικές αρχές στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στο δικό μας ματς δεν τηρήθηκαν και αυτό ήταν κάτι που μας επηρέασε. 

Υπάρχει ξεκάθαρη παρεμπόδιση του παίκτη μας από τον παίκτη της Μπρέντφορντ που είναι οφσάιντ. Όταν είσαι σε αντικανονική θέση δεν γίνεται να κάνεις κάτι τέτοιο και να επηρεάζεις τη φάση. Πλέον δεν έχει κανένα νόημα ό,τι και αν πούμε. Το θέμα είναι ότι μέτρησε ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει και εν τέλει χάσαμε δύο ακόμη βαθμούς!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός των «κανονιέρηδων».

Οι φίλαθλοι της Άρσεναλ, επίσης είναι δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι το γκολ της Μπρέντφορντ μέτρησε, απαιτώντας την επανάληψη του αγώνα.