Με την αύρα του Μάντζιου, 3-0 ο Αστέρας τη Λαμία
i

Αστέρας - Λαμία/©intime

Με την αύρα του Μάντζιου, 3-0 ο Αστέρας τη Λαμία

Sportal newsroom 18:53 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 04.01.2023

Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε με 3-0 της Λαμίας για τη 16η αγωνιστική της Superleague.

Ποδαρικό στο 2023 με νίκη έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επιβλήθηκαν με 3-0 της Λαμίας για τη 16η αγωνιστική της Superleague στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στο ματς και απείλησαν με τον Μπαράλες στο ξεκίνημα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Μουνάφο. Ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματά του επτά λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Αντέτζο.

Οι παίκτες των γηπεδούχων έπαιζαν πιο απελευθερωμένοι και απειλούσαν διαρκώς. Στο 31' ο Κρέσπι έκανε το 3-0 μετά από ωραία προσπάθεια του Άλβαρες. Η Λαμία, που είχε έναν παθητικό ρόλο μέχρι το 30ό λεπτό, άρχισε να κερδίζει μέτρα και απείλησε κυρίως με σουτ την εστία του Παπαδόπουλου.

Η Λαμία είχε τις στιγμές της στο δεύτερο μέρος με τον Ντε Βινσέντι. Στο 58' μπήκε στον αγώνα ο Βέργος, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ στο 72΄αλλά το πλασέ του Μπερτόγλιο κατέληξε άουτ. 

Κάπως έτσι ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε τους 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην ένατη θέση. Η Λαμία είναι στη 13η θέση με 10 βαθμούς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Καστάνο, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (86΄Σανταφέ), Σίτο (67΄Μπερτόλιο), Ριέρα (46΄Μπαρτόλο), Ρεγκίς (76΄Τιλίκα), Μπαράλες (86΄Κωστέας).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Σιμόν, Γκοράνοφ (46΄Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο (46΄Τζανετόπουλος), Κορνέζος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τσιλούλης (58΄Βέργος), Ντε Βινσέντι, Μανούσος (67΄Ρούμπεν), Γιακουμάκης (46΄Ρόμανιτς).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ένα τέταρτο ήταν αρκετό για τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου άνοιξε το σκορ στο 17', διπλασίασε τα τέρματά της στο 24' και έκανε το 3-0 στο 31ο λεπτό βρίσκοντας στόχος στις 3 από τις 4 προσπάθειες που είχε μέχρι το τρίτο γκολ.

Ο MVP: Ο Κρέσπι σημείωσε ένα γκολ, ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε το αυτογκόλ του Αντέτζο. Εκτός από αυτό, ο ποδοσφαιριστής του Αστέρας ήταν από τους πιο κινητικούς στο ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Αστέρας Τρίπολης είχε εντυπωσιακή ευστοχία στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Οι Αρκάδες σημείωσαν 3 γκολ στις πρώτες 4 προσπάθειες που έκαναν στο ματς.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Άκης Μάντζιος, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Αστέρα, ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεση. Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Σάββας Παντελίδης με τον Μανούσο σε θέση φορ. Ο νέο προπονητής των Αρκάδων δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος με τους Μουνάφο και Κρέσπι να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Τη 17η αγωνιστική οι δύο ομάδες έχουν δύσκολες αποστολές. Η Λαμία αντιμετωπίζει εντός έδρας έδρας τον ΠΑΟΚ και ο Αστέρας ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη.