Ζωντανός ο Λεβαδειακός με διπλό στην Τρίπολη!

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός

i

© Intime

Ζωντανός ο Λεβαδειακός με διπλό στην Τρίπολη!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:23 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:48 - 08.04.2023

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδεικνύεται ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και παραμένει στο κόλπο της παραμονής.

Τρίποντο... χρυσάφι για τον Λεβαδειακό! Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη χάρη στο γκολ του Γιάννη Γιαννιώτα και έμεινε μέσα στη «μάχη» για την παραμονή στην Stoiximan Super League.

Συγκεκριμένα, οι Βοιωτοί μπορεί να παρέμειναν στην τελευταία θέση, αλλά έφτασαν τους 22 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στο -1 από Λαμία και στο -2 από Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι στην 10η θέση με 28 βαθμούς.

Μπορεί οι Αρκάδες να «άγγιξαν» το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, με μια σέντρα σουτ του Κρέσπι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκροφ, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, στο 6' απάντησαν, με ένα ωραίο σουτ του Νίκα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιφτσής.

Η βαθμολογία των play outs: «Σφαγή» για την παραμονή μετά τα τεράστια διπλά Ιωνικού και Λεβαδειακού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:35 - 08.04.2023

Η βαθμολογία των play outs: «Σφαγή» για την παραμονή μετά τα τεράστια διπλά Ιωνικού και Λεβαδειακού

Ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός πήραν σπουδαίες νίκες σε Αγρίνιο και Τρίπολη, αντίστοιχα και πλέον τέσσερις ομάδες βρίσκοντα σε απόσταση δύο βαθμών. Μεγάλο μπλέξιμο για Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Τσιφτσής έσωσε την ομάδα του Άκη Μάντζιου και στο 30ο λεπτό, βάζοντας «στοπ» τόσο στον Γερεμέγεφ όσο και στον Παναγιώτου. Ωστόσο, η πίεση των Βοιωτών απέδωσε καρπούς, καθώς έπειτα από έξι λεπτά πήραν το προβάδισμα. Ο Γερεμέγεφ μετά από ωραία κίνηση γύρισε στον Γιαννιώτα, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1.

Ο Λεβαδειακός μπήκε ορεξάτος και στην επανάληψη, έχοντας ξανά το πάνω χέρι. Στο 61' όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί με ένα σουτ του Σίτο, που μπλόκαρε τελευταία στιγμή ο Γκροφ. Ύστερα από 20 λεπτά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε πέσιμο του Τιλίκα μετά από μαρκάρισμα του Γκροφ, αλλά τελικά το πήρε πίσω έπειτα από χρήση VAR λόγω οφσάιντ.

Από 'κει και έπειτα, οι Βοιωτοί διαχειρίστηκαν το προβάδισμα του δίχως να ζοριστούν ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία τους κρατά ζωντανούς στο παιχνίδι του τίτλου.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (84' Ντεμιντένκο), Κρέσπι (56' Σίτο), Γκαρντάβσκι (46' Τιλίκα), Μπαρτόλο, Μπαράλες (56' Κωστέας).

Λεβαδειακός: Γκροφ, Λιάγας, Βινίσιους, Παζ (57' Δούμτσιος), Τσάπρας, Χαμόντ (46' Μπελμόντ), Μεχία, Παναγιώτου (57' Βήχος), Νίκας, Γιαννιώτας (84' Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (88' Σακό).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ του Γιαννιώτα στο 36ο λεπτό έπειτα από την ασίστ του Γερεμέγεφ ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι και κράτησε ζωντανό τον Λεβαδειακό στη μάχη για την παραμονή.

MVP: Ο Γιάννης Γιαννιώτας ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου. Πέρα από το γκολ που πέτυχε, ήταν συνέχεια κίνδυνος για την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης.