«Έγκλημα» Κουρμπέλη και τιμωρία Παναθηναϊκού στην Τρίπολη

«Έγκλημα» Κουρμπέλη και τιμωρία Παναθηναϊκού στην Τρίπολη

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:55 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 30.01.2023

Ο Κουρμπέλης είδε δύο κίτρινες σε έξι λεπτά αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες από το 33' και ο Αστέρας τιμώρησε τους «πράσινους» με γκολ του Μπαρτόλο στο 80', που τους αφήνει πλέον στη δεύτερη θέση και το -2 από την ΑΕΚ.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε ο Ιανουάριος για τον Παναθηναϊκό… Σε έναν μήνα, τα έχασε όλα… Μετά την ήττα του από τον Αστέρα με 1-0 στην Τρίπολη, «γκρεμίστηκε» από την κορυφή της βαθμολογίας και απέχει δύο βαθμούς από την ΑΕΚ. Πριν τέσσερις μέρες, παρέδωσε τον τίτλο του Κυπελλούχου στον ΠΑΟΚ, με τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά.

Ο αήττητος Παναθηναϊκός του 2022, ηττήθηκε για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και επιβεβαίωσε πως η αγωνιστική κρίση αντί να αντιμετωπιστεί, διογκώνεται. Το χειρότερο; Δεν υπήρξε κανένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι τελειώνει σύντομα.

Είναι σαφές πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι ο αρχιτέκτονας της φετινής πορείας με τα συν και τα πλην της, πρέπει να βρει το γιατρικό… Ακολουθεί ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι με τη Λαμία και προσφέρεται για ένα εύκολο «τρίποντο». Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ θα δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, οπότε, ίσως να έχουμε νέες ανακατατάξεις στη βαθμολογία. 

Πάντως, εκτός από τις συνολικές ευθύνες, υπάρχει και η ατομική. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και κυκλοφορούσε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Παπαδόπουλου. Όμως, μία ανεξήγητη και επιπόλαιη αντίδραση του Δημήτρη Κουρμπέλη, άλλαξε τις ισορροπίες. Ο αρχηγός δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε έξι λεπτά και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που το Τριφύλλι έμεινε με δέκα παίκτης, μετά την αποβολή του Σένκεφελντ στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αστέρας είχε μία ευκαιρία και σκόραρε. Ο Σίτο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πούχατς απομάκρυνε άσχημα παρότι δεν πιέστηκε και ο Μπαρτόλο με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η τακτική της υπομονής που εφάρμοσε ο Άκης Μάντζιος, δικαιώθηκε απόλυτα…

Στο 88’, ο Παπαδόπουλος αποσόβησε την ισοφάριση. Ο Χουάνκαρ με γέμισμα βρήκε τον Ιωαννίδη, αυτός σούταρε και ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε με τα πόδια. Ήταν μία υπενθύμιση πως εκτός από την κακή απόδοση του, ταλαιπωρείται και από μεγάλη γκίνια. Όσο για τον Αστέρα, κέρδισε βαθμούς και ηρεμία, για να αποφύγει οριστικά κάθε κίνδυνο και να δώσει άνεση στον Μάντζιο να διορθώσει και άλλο τα πράγματα.

Ο MVP: Ο Μπαρτόλο ήρθε από τον πάγκο και με ψυχραιμία, σκόραρε στο μοναδικό σουτ του Αστέρα. Δεν έκανε κάτι το τρομερό, αλλά έδωσε το κάτι παραπάνω στον νικητή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην ευκαιρία του Ιωαννίδη στο 87’. Η πιο κλασική φάση για γκολ του Παναθηναϊκού, με τον νεαρό στράικερ να… χάνει τη χρυσόσκονη που ερχόταν από τον πάγκο και έδινε τη λύση.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Μάντζιος κατέφυγε στη γνωστή αμυντική τακτική του, η οποία διευκολύνθηκε στα μέγιστα από την αποβολή του Κουρμπέλη. Γιατί πριν, υπήρχαν… ρωγμές. Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να διαφοροποιήσει την τακτική του, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία…

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Αστέρας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό την Κυριακή (5/3), ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Λαμία την ίδια μέρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνο, Ατιένζα, Αλβάρεζ, Ιγκλέσιας, Σαντάφε (72' Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55’ Μπερτόγλιο), Σίτο (92’ Ρούμπεν), Κρεσπί (91’ Αλάγμπε), Μπαράλες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (75’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (81’ Κλάινχαϊσλερ), Μπερνάρ (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (68’ Ιωαννίδης)