Ο Αστέρας Τρίπολης βλέπει μέσους της Μπαρτσελόνα Β’ και της Βαλένθια – Αισιοδοξία για Μιριτέλο

Ο Αστέρας Τρίπολης βλέπει μέσους της Μπαρτσελόνα Β’ και της Βαλένθια – Αισιοδοξία για Μιριτέλο

Κώστας Τόπας 23:41 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 10.07.2023

Οι Αρκάδες φουλάρουν μεταγραφικά κι έχουν στο στόχαστρο τον αμυντικό μέσο Άλεξ Καρμπονέλ, αλλά και τον χαφ Κόμπα Λεϊν Κοϊντρετί. Τελικές επαφές για τον Μιριτέλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθεί να ενισχυθεί με ταλαντούχους παίκτες από το εξωτερικό, οι οποίοι βρίσκονται σε καλή ηλικία.

Είναι φανερό, άλλωστε, μετά τις αποχωρήσεις των Μπαράλες, Ιγκλέσιας, ότι η ομάδα θέλει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας και να φέρει παίκτες με μεταπωλητική αξία. Στο στόχαστρο, λοιπόν, για τη θέση του εσωτερικού μέσου είναι ο Άλεξ Καρμπονέλ, ο οποίος αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο Γάλλος μέσος Κομπά Λεϊν Κοϊντρεντί.

Ο Καρμπονέλ έμεινε ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα Β’, είναι 26 ετών και παίζει ως κόφτης, αλλά κι εσωτερικός μέσος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές με τον παίκτη είναι σε καλό σημείο. Ο Ισπανός μέσος γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1997 στη Βαρκελώνη. Εντάχθηκε στη La Masia το 2003 σε ηλικία έξι ετών κι έφυγε από τη Μπαρτσελόνα το 2011 για την Κορνέγια, αλλά επέστρεψε το 2013.

Στις 29 Αυγούστου 2015, ο Καρμπονέλ έκανε το ντεμπούτο του με τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα σε μια εντός έδρας ισοπαλία 0-0 στη Segunda División με την Μαφούμετ. Στις 21 Νοεμβρίου του επόμενου έτους, υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Στη Μπαρτσελόνα έφτασε και στην πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του στις 30 Νοεμβρίου 2016, ξεκινώντας σε μια εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 εναντίον της Χέρκουλες, για το Copa del Rey. Το καλοκαίρι του 2017 εντάχθηκε στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Ρέις. Αποχώρησε τον Γενάρη του 2019 για την Κόρντομπα. Τον Μάρτιο του 2019, συμφώνησε προφορικά με Βαλένθια Β, αλλά κατέληκε το καλοκαίρι του ίδιους έτους στην Ολλανδία και τη Φορτούνα Σιτάρντ. Κατόπιν, πήγε στην Ελβετία για τη Λουκέρνη, γύρισε στην Ισπανία για τη Θέλτα και την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα Β, όπου είχε 37 ματς και πέντε ασίστ. Να σημειωθεί ότι έχει χριστεί διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ισπανίας.

Ο Κοϊντρεντί

Ο Γάλλος Κοϊντρεντί που παίζει ως εσωτερικός μέσος, ανήκει στη Βαλένθια έως το 2025, αλλά αναζητεί ομάδα. Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2001 στο Τζιμπουτί από πατέρα στρατιωτικό από τη Νέα Καληδονία, ο οποίος βρισκόταν σε ειρηνευτική αποστολή στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής. ο παππούς του, μάλιστα, πολέμησε για τη Γαλλία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εντάχθηκε στην Ακαδημία της Λανς το 2017 κι έκανε ντεμπούτο στις 22 Δεκεμβρίου 2018, σε ηλικία 17 ετών. Τον Ιανουάριο του 2019, μετακόμισε στους Νέους της Βαλένθια. Τη σεζόν 2019-20 και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου, πέτυχε το πρώτο γκολ στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Καστεγιόν, ενώ συμμετείχε στο UEFA Youth League.

Ο Κοϊντρεντί έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Βαλένθια στις 16 Δεκεμβρίου 2020, ξεκινώντας σε μια εκτός έδρας νίκη με 4-2 εναντίον της Τεράσα για το Copa del Rey. Στη La Liga έπαιξε δύο εβδομάδεςς αργότερα, μπαίνοντας στη θέση του Εσκουέρδο σε μία εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Γρανάδα. Σκόραρε το πρώτο του γκολ στις 17 Ιανουαρίου 2021 στη φάση των «32» Κυπέλλου στη νίκη με 2-0 επί της Αλκορκόν.

Στις 30 Μαΐου 2021, μετά τον υποβιβασμό της δεύτερης ομάδας της Βαλένθια, ο Γάλλος επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Το καλοκαίρι του 2022 πήγε δανεικός στην Οβιέδο και είχε στη Segunda División 20 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ. Έχει κληθεί, παράλληλα, στις μικρές εθνικές της Γαλλίας.

Μιριτέλο

Ο Αστέρας Τρίπολης, παράλληλα, συνεχίζει να παλεύει τη μεταγραφή του Αργεντινού Χουάν Μπαουτίστα Μιριτέλο από τη Ντεφένσα Ζουστίσια και υπάρχει αισιοδοξία για αίσιο τέλος. Ο 24χρονος (8/2/99) Αργεντινός επιθετικός είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και απαιτούνται αρκετά χρήματα για την απόκτησή του. Ο Μιριτέλο την τρέχουσα σεζόν σε 19 ματς έχει τρία γκολ στην πρώτη κατηγορία κόντρα σε Μπάνφιλντ, Μπελγκράνο και Αρχεντίνος Τζούνιορς. Στην προηγούμενη ομάδα του την Τουκουμάν είχε 35 ματς, 13 γκολ και 2 ασίστ.