«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Άστον Βίλα - Δεν έφτανε το γκολ του Παυλίδη για την Άλκμααρ

Βαγγέλης Παυλίδης

i

© PrtScr

«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Άστον Βίλα - Δεν έφτανε το γκολ του Παυλίδη για την Άλκμααρ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:01 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:30 - 10.11.2023

Στο ματς που ξεχώρισε από το βραδινό πρόγραμμα του Conference League, η Άστον Βίλα έκανε την ανατροπή κόντρα στην Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και «αγκάλιασε» την πρόκριση.

Η Άλκμααρ προηγήθηκε στην Αγγλία με γκολ του συνήθη ύποπτου Βαγγέλη Παυλίδη, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό.

Για τον 5ο όμιλο του Conference League, η Άστον Βίλα υποδέχτηκε τους Ολλανδούς και πήρε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή (2-1).

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, μόλις στο 3ο λεπτό ο Λενγκλέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, όμως το τέρμα ακυρώθηκε έπειτα κι από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 52ο λεπτό, ο Έλληνας διεθνής επιθετικός χάρισε το προβάδισμα στην Άλκμααρ. Συγκεκριμένα, ο Παυλίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ κι εκτέλεσε υποδειγματικά τον Μαρτίνες για το 0-1.

Στη συνέχεια, η Άστον Βίλα πίεσε για να βρει άμεση «απάντηση» και εννιά λεπτά αργότερα τα κατάφερε. Ο Ντιέγκο Κάρλος κέρδισε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία και με το κεφάλι διαμόρφωσε το 1-1.

Στο 81ο λεπτό, ήρθε η... λύτρωση για την ομάδα της Αγγλίας. Ο Γουότκινς υποδέχτηκε την μπάλα από τον Ντάγκλας Λουίζ και είχε εύκολο έργο σε κενή εστία για να οδηγήσει την ομάδα του στην ολική ανατροπή (2-1). Με τη νίκη της η Άστον Βίλα ανέβηκε στους εννέα βαθμούς και ισοβαθμεί με τη Λέγκια Βαρσοβίας στην κορυφή του ομίλου. Από την άλλη η Άλκμααρ είναι τελευταία με τρεις βαθμούς και δύσκολα θα βρεθεί στα νοκ-άουτ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, η Φενέρμπαχτσε δεν μπόρεσε να κάνει το «4 στα 4» στον όμιλο, με τη Λουντογκόρετς να παίρνει τη νίκη με 2-0 και να παραμένει ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης. Επίσης σημαντική ήταν και η νίκη της Κλαμπ Μπριζ επί της Λουγκάνο. Οι Βέλγοι εξασφάλισαν θέση τουλάχιστον στα μπαράζ και είναι ένα βήμα μακριά από την απευθείας πρόκριση τους στους «16».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 22:00

Άστον Βίλα - Αλκμάαρ 2-1
Ζόρια - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-3
Λουντογκόρετς - Φενέρμπαχτσε 2-0
Μπρέινταμπλικ - Γάνδη 2-3
Μπριζ - Λουγκάνο 2-0
Ολίμπια Λιουμπλιάνα - Κλάκσβικ 2-0
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Λιλ 1-1