Η κανονική διαιτησία και η αντίδραση

Η κανονική διαιτησία και η αντίδραση

Διονύσης Βερβελές 19:09 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 19.05.2024

Δύο στοιχεία που έπαιξαν το ρόλο τους στο Μπέρμιγχαμ για να μπουν οι βάσεις για την πρόκριση…

Υπήρξαν αρκετές συγκυρίες για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη με 2-4 στον αγώνα με την Άστον Βίλα στην Αγγλία, στον πρώτο ημιτελικό του Conference League.

Πρώτα από όλα η διαιτησία του Ιταλού ρέφερι ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία. Γιατί σύμφωνα με τις διαιτησίες που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη και ιδιαίτερα μέσα στην Αγγλία, δε θα ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι θα ακύρωναν το γκολ της Άστον Βίλα στα πρώτα λεπτά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στον Μάιο, κι έτσι θέλει να τον τελειώσει...
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:40 - 06.05.2024

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στον Μάιο, κι έτσι θέλει να τον τελειώσει...

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία σπουδαία νίκη στο «Villa Park» κόντρα στην Άστον Βίλα και στη ρεβάνς του Φαλήρου θα κληθεί να το υπερασπιστεί για να πάρει την πρόκριση στον τελικό της «Opap Arena». Παράλληλα, με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρία πολύ σημαντικά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου με ισάριθμες νίκες θα κατακτήσουν τον τίτλο. Μέσα σε έναν μήνα οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να καταφέρουν το... αδύνατο σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Φάνηκε, όμως και από το ριπλέι πως σωστά έκανε και το ακύρωσε ο διαιτητής, καθώς υπήρξε φάουλ επάνω στον Ιμπόρα τον οποίο και πέταξαν κάτω οι Άγγλοι και στη συνέχεια της φάσης η μπάλα βρήκε επάνω του όταν ήταν πεσμένος και έτσι στρώθηκε η μπάλα για το γκολ. Ήταν το σημαντικό το γεγονός ότι ακυρώθηκε το γκολ και δεν έγραψε το ταμπλό από τόσο νωρίς στο ματς το 1-0.

Στον Ολυμπιακό, όμως, τονίζουν πως το σημαντικό στοιχείο της νίκης ήταν άλλο και όχι ότι δεν προηγήθηκε η Άστον Βίλα από νωρίς και γενικότερα καθόλου στον αγώνα. Συγκεκριμένα, αυτό το οποίο λένε οι «ερυθρόλευκοι» και μέτρησε αρκετά για την εξέλιξη του ματς η αντίδραση της ομάδας στην ισοφάριση των Άγγλων. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Άστον Βίλα μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς στον αγώνα σε 2-2.

Εκεί, όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε αμέσως, δεν τα... έχασε και δεν έβγαλε μία εικόνα πανικού μέσα στο χορτάρι. Κάτι που τον βοήθησε για την εξέλιξη του αγώνα και στην αμέσως επόμενη φάση κέρδισε ένα σημαντικό κόρνερ από το οποίο προήλθε και το πέναλτι στην κεφαλιά του Ρέτσου και το χέρι του Ντάγκλας Λουίς.

Έτσι έγινε το 2-3 και μετά από λίγο ήρθε και το 2-4. Δεν ήταν λίγοι από την ομάδα, αλλά και από τον κόσμο που έλεγαν πως σε άλλες χρονιές όταν θα γινόταν το 2-2 ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέρρεε και η εξέλιξη να ήταν αρνητική, αλλά τώρα η νοοτροπία του ήταν εντελώς διαφορετική και έτσι μπόρεσε να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη μέσα στην Αγγλία.