Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στον Μάιο, κι έτσι θέλει να τον τελειώσει...

Oι παίκτες των Πειραιωτών στο Άστον Βίλα - Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στον Μάιο, κι έτσι θέλει να τον τελειώσει...

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:40 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 19.05.2024

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία σπουδαία νίκη στο «Villa Park» κόντρα στην Άστον Βίλα και στη ρεβάνς του Φαλήρου θα κληθεί να το υπερασπιστεί για να πάρει την πρόκριση στον τελικό της «Opap Arena». Παράλληλα, με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρία πολύ σημαντικά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου με ισάριθμες νίκες θα κατακτήσουν τον τίτλο. Μέσα σε έναν μήνα οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να καταφέρουν το... αδύνατο σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Όταν ο Ολυμπιακός τον χειμώνα αποχαιρετούσε το Europa League κι έπαιζε κόντρα στη Φερεντσβάρος την... ευρωπαϊκή του ύπαρξη, με την παρουσία του στο Conference League, ίσως κανείς να μην φανταζόταν πως Μάη μήνα θα βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τελικό της 29ης Μαΐου, όπου θα λάβει χώρα στην «Opap Arena».

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα στις συζητήσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού υπήρχε γκρίνια και μουρμούρα για την εικόνα της αγαπημένης τους ομάδας και δεν έβλεπαν πως μπορεί αυτό να αλλάξει! Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ! Ο Βάσκος κόουτς, μπορεί να μην βλέπει τις εκτελέσεις πέναλτι των ποδοσφαιριστών του, αλλά βλέπει πλέον μπροστά του μία τεράστια ευκαιρία ως τεχνικός του Ολυμπιακού! Ποια είναι αυτή; Να τον οδηγήσει στο 48ο πρωτάθλημα αλλά και στην πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα!

Ο Μάης είναι ο κρίσιμος μήνας, στο τέλος του θα γνωρίζουμε που θα έχει καταφέρει να φθάσει ο Ολυμπιακός την σεζόν 2023-24. Ο πέμπτος μήνας του έτους ξεκίνησε ιδανικά για τον Βάσκο κόουτς και την ομάδα του. Αυτό γιατί στις 2 Μαΐου οι Πειραιώτες «τρέλαναν» όλη την Ευρώπη μετά τη σπουδαία νίκη με 4-2 στο «Villa Park» κόντρα στην Άστον Βίλα στο πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League. Στις 9 του μήνα αυτό το «διπλό» ο Ολυμπιακός θέλει να το εξαργυρώσει παίρνοντας την πρόκριση μπροστά στον κόσμο του στον τελικό της διοργάνωσης στη ρεβάνς στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δύο βήματα μακριά από την κατάκτηση του Conference League.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει το εμπόδιο της Άστον Βίλα και κάνει το 3 στα 3 στη Stoiximan Super League, θα πάει στον τελικό της 29ης Μαΐου ως πρωταθλητής της σεζόν 2023-24. Οι Πειραιώτες έχουν την τύχη στα χέρια τους. Τι σημαίνει αυτό; Αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, τότε θα στεφθούν πρωταθλητές, οτιδήποτε και αν κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός). Με νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (12/5), στην ΑΕΚ (15/5) και στον Παναθηναϊκό (19/5) ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το 48ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον Μάιο ιδανικά και με εφάμιλλο τρόπο θέλει να τον κλείσει...