Olympiacos «όνειρο» ταπείνωσε την Άστον Βίλα με τεσσάρα μέσα στο Μπέρμιγχαμ και πλησιάζει στον τελικό!

Oι παίκτες των Πειραιωτών στο Άστον Βίλα - Ολυμπιακός

Olympiacos «όνειρο» ταπείνωσε την Άστον Βίλα με τεσσάρα μέσα στο Μπέρμιγχαμ και πλησιάζει στον τελικό!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:00 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 05:20 - 16.05.2024

Ένας Ολυμπιακός... όνειρο έγινε ο εφιάλτης της Άστον Βίλα, παίρνοντας θρυλικό «διπλό» στο γήπεδο των Βρετανών (2-4). Έχοντας «on fire» τον Ελ Κααμπί, ο σύλλογος του Πειραιά βρίσκεται πλέον μία ανάσα από τον τελικό του UEFA Europa Conference League και από το να γράψει ακόμα πιο λαμπρή ιστορία.

Σε... θρύλος της Ευρώπης «βαφτίστηκε» το βράδυ της Πέμπτης (2/5) ο Ολυμπιακός, μετά το ασύλληπτο διπλό κόντρα στην Άστον Βίλα (2-4). Ο «φλογερός» Ελ Κααμπί έκανε τα πάντα, πέτυχε χατ - τρικ και σχεδόν έκλεισε το εισιτήριο των «ερυθρόλευκων» για τον τελικό του UEFA Europa Conference League.

Θυμηθείτε το live του Άστον Βίλα - Ολυμπιακός και το... σόου των «ερυθρόλευκων»

Στο πρώτο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα και είχε τελική με κεφαλιά του Ιμπόρα στο 2’ λεπτό, η οποία όμως δεν μέτρησε ποτέ ως φάση λόγω οφσάιντ. Η γηπεδούχος βρήκε γρήγορα την ισορροπία και προσπάθησε να απειλήσει, φτάνοντας τελικά στο 1-0 με τον Μπέιλι στο 9’. Το τέρμα βέβαια δεν μέτρησε, αφού υπήρχε φάουλ του Λενγκλέ στον Ιμπόρα.

Αντιθέτως τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα και παρά το οφσάιντ που δόθηκε στην αρχή, τελικά το 0-1 του Ελ Κααμπί (16’) μέτρησε κανονικά. Ο Τσικίνιο τροφοδότησε τον Μαροκινό στα δεξιά της περιοχής, εκείνος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Όλσεν και με ένα υπέροχο σουτ πέτυχε γκολ, με τον Κας να τον καλύπτει. 

Ακολούθησε ένα «νεκρό» δεκάλεπτο στο οποίο τελικές δεν σημειώθηκαν. Αυτή τελικά ήρθε στο 29ο λεπτό και ήταν ονειρική για τους «ερυθρόλευκους», που έφτασαν στο 2-0. Ο Τσικίνιο με τακουνάκι έδωσε στον Ποντένσε, εκείνος έσκαψε άψογα στον Ελ Κααμπί, αυτός την έστρωσε στον εαυτό του και με ένα υπέροχο πλασέ σκόραρε για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Από εκεί και έπειτα η Άστον Βίλα, με την πλάτη στον τοίχο, χρειάστηκε να βγάλει αντίδραση, δίχως να το καταφέρει μέχρι το 45+1’. Εκεί τελικά ήρθε η μείωση που «χάλασε» λίγο την αύρα των Πειραιωτών. Ο Μπέιλι κουβάλησε από την δεξιά πτέρυγα την μπάλα, έστρωσε στον Γουότκινς και εκείνος μέσα από την περιοχή με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-2. 

Στο δεύτερο μέρος η Άστον Βίλα μπήκε με το… πόδι στο γκάζι, πιέζοντας ασύστολα την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Κάπως έτσι, τελικά, έφτασε και στην ισοφάριση. Ο Ντιαμπί βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και από δεξιά έκανε ένα σουτ στην κλειστή γωνία, το οποίο δεν μπόρεσε να το σταματήσει ο Τζολάκης (52’). Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα η τύχη «χαμογέλασε» στους Πειραιώτες. Ο Ρέτσος πήρε κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αυτή βρήκε στο χέρι του Λουίζ και ο Γκουίντα έδειξε πέναλτι. 

O Δ. Βερβελές στην εκπομπή Sportal Euroleague Show για το Άστον Βίλα - Ολυμπιακός

Αυτό ανέλαβε να εκτελέσει ο Ελ Κααμπί δευτερόλεπτα αργότερα, με τον ίδιο να σκοράρει και να κάνει χατ - τρικ. Το σκορ βέβαια ήταν ακόμα «ρευστό», εντούτοις ο Έσε ήρθε να… καθαρίσει για την ομάδα του. Ο Αργεντίνος υποδέχθηκε εξαιρετικά την ασίστ του Ποντένσε και με μία βολίδα που κόντραρε στον Κόνσα, σκόραρε για το 4-2 στο 67ο λεπτό.

Οι Βρετανοί προσπαθούσαν να σώσουν ότι σώζεται, αλλά αντιθέτως εκείνος που έφτασε ξανά κοντά στο γκολ ήταν ο Ολυμπιακός. Όμως στο 80’ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Τσικίνιο, με το σουτ του να σταματάει από τον Όλσεν. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 81’ ο Κάρμο βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι έδειξε τη λευκή βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουίζ, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ. Η γηπεδούχος φάνηκε να μένει από ενέργεια, ψάχνοντας παρόλα αυτά ένα γκολ. Απέναντι της βρήκε μία καλά οργανωμένη άμυνα, που άντεξε μέχρι τέλους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το 2-2 θα μπορούσε να διαλύσει την ψυχολογία των «ερυθρόλευκων». Καλά καλά θα μπορούσε να το είχε κάνει στο 1-2. Όμως ο Ολυμπιακός έδειξε πως είχε δυνάμεις και πως ήταν σίγουρος ότι θα φύγει με το «διπλό». Με τεράστια ψυχραιμία όχι μόνο πέτυχε γκολ για να πάρει ξανά προβάδισμα, αλλά έφτασε και σε τέταρτο τέρμα που του δίνει ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας.

MVP:

Ασυζητητί ο Ελ Κααμπί! Μακράν ένα από τα κορυφαία παιχνίδια του Μαροκινού στην «ερυθρόλευκη» θητεία του. Άψογος σε όλες τις μοναμαχίες, τρομερές κινήσεις στις φάσεις των γκολ και πάνω απ' όλα ένα χατ - τρικ που έφερε μία ιστορική νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Ο Ολυμπιακός, πλέον, απέχει 90 λεπτά από την παρουσία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εφόσον πάρει εν τέλει την πρόκριση στη ρεβανς της ερχόμενης Πέμπτης (9/5), τότε θα φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του μέχρι το φινάλε.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Oλυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντίνιε, Λουίς, ΜακΓκιν, Μπέιλι, Ντιαμπί, Ρότζερς, Γουότκινς.