Η απαίτηση του Έμερι σε δημοσιογράφο μετά την ήττα της Άστον  Βίλα από την Μπράιτον

Η απαίτηση του Έμερι σε δημοσιογράφο μετά την ήττα της Άστον Βίλα από την Μπράιτον

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:20 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 15.05.2024

Ο Ουνάι Έμερι είπε μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Μπράιτον με 1-0 σε δημοσιογράφο «ρώτησε με ό,τι θες, αλλά θέλω να ακούσω μόνο καλά πράγματα».

Δυο ήττες μέσα σε λίγες ώρες γνώρισε η Άστον Βίλα. Την περασμένη Πέμπτη (2/5) ηττήθηκε με 4-2 από τον Ολυμπιακό στο «Villa Park» στο πρώτο μεταξύ τους ματς στα ημιτελικά του Europa Conferencfe League (2-4) και το βράδυ της Κυριακής (5/5) γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Μπράιτον στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Premier League.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Sky Sports ο Έμερι μετά το φινάλε του αγώνα με τους «γλάρους» είπε: «Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό στους παίκτες γιατί κάνουν μεγάλη προσπάθεια.

Πρέπει να ξεκουράσουμε το μυαλό μας, να συνέλθουμε και να συνεχίσουμε». Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα τρία τελευταία ματς της Άστον Βίλα, όπου είχε απολογισμό μία ισοπαλία και δύο ήττες και απάντησε:

«Με ρωτάτε για τους τελευταίους αγώνες. Κερδίσαμε την Άρσεναλ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν πανηγυρίσαμε πολλές νίκες στην έδρα μας» και πρόσθεσε:

«Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις, αλλά θέλω να ακούσω θετικά πράγματα».

Ο λόγος που ο Έμερι είπε «όχι» στη Μπάγερν και ανανέωσε με την Άστον Βίλα

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Ουνάι Έμερι έβαλε τέλος στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν κι ανανέωσε τη συνεργασία του με την Άστον Βίλα, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League, έως το 2027!

Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα, ο Ουνάι Έμερι είχε τις επιφυλάξεις του για την Μπάγερν καθώς ο σύλλογος δεν τείνει να παραχωρήσει την εξουσία σε έναν προπονητή, να του δώσει την εξουσία που θέλει ο Βάσκος τεχνικός και να έχει και το δικό του επιτελείο. Ο Έμερι θεωρήθηκε επίσης επιφυλακτικός με τη δημόσια φύση ορισμένων από τα στελέχη της Μπάγερν και την προθυμία τους να μεταδώσουν απόψεις και παράπονα δημόσια.

Ετσι, απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει τους Βαυαρούς και παρέμεινε στο τιμόνι της Άστον Βίλα. Ο Έμερι αντικατέστησε τον Στίβεν Τζέραρντ το 2022, έχοντας κερδίσει το Europa League την προηγούμενη χρονιά με τη Βιγιαρεάλ. Αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση του στη δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση για τον Έμερι που σήκωσε το τρόπαιο άλλες τρεις φορές με τη Σεβίλλη.