O Ολυμπιακός ξέρει κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι φιναλίστ του Europa Conference League

Ο Ελ Κααμπί και ο Μασούρας

i

© Intime

O Ολυμπιακός ξέρει κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι φιναλίστ του Europa Conference League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:43 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 18.05.2024

Ένα πλεονέκτημα θα έχει ο Ολυμπιακός, εφόσον περάσει στον τελικό του Europa Conference League. Αυτό το πλεονέκτημα το στερείται τόσο η Κλαμπ Μπριζ όσο και η Φιορεντίνα.

Ένα 90λεπτο (στη χειρότερη ένα 120λεπτο με πέναλτι) μακριά από τον τελικό του Europa Conference League βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Την ερχόμενη Πέμπτη (9/5) θα ξέρει αν θα γράψει ακόμα μεγαλύτερη ιστορία, από αυτή που έχει μέχρι στιγμής.

Μέσα στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν την Άστον Βίλα για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης. Με νίκη, ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά, οι «ερυθρόλευκοι» θα κλείσουν εισιτήριο για το μεγάλο φινάλε της διοργάνωσης. Εκεί, εφόσον περάσει, ο Ολυμπιακός θα έχει ένα αβαντάζ που δεν θα το έχει ούτε η Κλαμπ Μπριζ, ούτε η Φιορεντίνα, αλλά και ούτε η Άστον Βίλα εφόσον τον αποκλείσει τελικά.

Ποιο είναι αυτό; Η οικειότητα με την «OPAP Arena»! Εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, ο σύλλογος του Πειραιά γνωρίζει πολύ καλό το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, αφού έχει αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές εκεί. Μόνο τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει περάσει από το συγκεκριμένο γήπεδο δύο φορές. Τη μία έφυγε με την ισοπαλία και την άλλη, παρά το γεγονός πως άξιζε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, εν τέλει ηττήθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις από την ΑΕΚ.

Μάλιστα, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ανήκαν στην ομάδα και την περασμένη σεζόν, επομένως έχουν παραπάνω από δύο επισκέψεις στην «Αγιά Σοφιά». Πασχαλάκης, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Φορτούνης, Μασούρας και Ελ Αραμπί είναι οι εν λόγω παίκτες, οι οποίοι αποτελούν σχεδόν το 1/4 του «ερυθρόλευκου» ρόστερ. Οι δε Ρέτσος, Ροντινέι, Φορτούνης και Μασούρας είναι συνήθως και στο βασικό σχήμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα είναι πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό από τον πιθανό τελικό του Conference League

Η ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα είναι πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό από τον πιθανό τελικό του Conference League

Ο Πειραιάς βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Λιγότερα από αυτά που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός -και τα οποία θα μοιάζουν με αιωνιότητα- για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό του Europa Conference League.

Δεδομένου του ότι ο Ολυμπιακός, μάλιστα, έχει φύγει μόλις μία φορά με «βαριά» ήττα από την «OPAP Arena», η αύρα είναι θετική εφόσον φτάσει στον τελικό. Αν μη τι άλλο μέσα στην έδρα της ΑΕΚ έχει πανηγυρίσει νίκη με 3-1, έχει φέρει δύο ισοπαλίες και έχει χάσει τη μία φορά με... την ψυχή στο στόμα.