Κάρμο στο Sportal: «Βήμα-βήμα προς τον τελικό! Είμαι ευτυχισμένος εδώ…»

Κάρμο

i

© Intime

Κάρμο στο Sportal: «Βήμα-βήμα προς τον τελικό! Είμαι ευτυχισμένος εδώ…»

Διονύσης Βερβελές 23:08 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:43 - 18.05.2024

Ο στόπερ του Ολυμπιακού καταγράφει μέσω του Sportal την επική νίκη στην Αγγλία και… προσγειώνει άπαντες ενόψει της ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα. Η νίκη του με 4-2 στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ επί της Άστον Βίλα, τον κάνει φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Ένας τελικός που θα γίνει στις 29 Μάη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης νίκης των Πειραιωτών στην Αγγλία, ήταν ο Νταβίντ Κάρμο. Ο Ανγκολέζος στόπερ, ήρθε και άλλαξε τα δεδομένα στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Έχει βοηθήσει πολύ και όπως επισημαίνει στο Sportal, θέλει να ζήσει το όνειρο! 

Πετύχατε μια μεγάλη νίκη και μάλιστα πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ κόντρα σε μια ομάδα που τα πηγαίνει περίφημα στην Αγγλία. Το περιμένατε;

«Είχαμε διαβάσει καλά την Άστον Βίλα και ως Ολυμπιακός, ήρθαμε για να νικήσουμε στην Αγγλία, για να πάρουμε τις πιθανότητες πρόκρισης μαζί μας. Τα τέσσερα γκολ είναι κάτι εξαιρετικό για εμάς, μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και τώρα περιμένουμε τη ρεβάνς στο σπίτι μας. Δουλέψαμε πολύ γι’ αυτόν τον πρώτο αγώνα και σίγουρα μόνο εύκολο δεν είναι να σκοράρεις τέσσερις φορές εκτός έδρας και ειδικά κόντρα σε μία τέτοια ομάδα». 

Την Πέμπτη έχετε τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Τι θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να ολοκληρώσει αυτή την επιτυχία και να «κλειδώσει» το εισιτήριο για τον τελικό του Europa Conference League;

«Πρέπει να παίξουμε όπως στην Αγγλία, να πιέσουμε ψηλά, να μην δείξουμε κάποιο φόβο και η φιλοσοφία μας να είναι να κερδίσουμε ξανά το ματς. Δεν θα είναι ένα εύκολο ματς, αλλά σίγουρα είναι ξεχωριστή στιγμή για όλους μας, γιατί διεκδικούμε την πρόκρισή μας σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στον τελικό του Conference League. Είναι κάτι που θέλουμε πολύ όλοι μας μέσα στο σύλλογο». 

Τον Ιανουάριο ήρθες στον Ολυμπιακό. Περίμενες πως θα έφτανες εδώ, να διεκδικείς με την ομάδα ένα τρόπαιο στην Ευρώπη;

«Σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός παίζει για να νικήσει. Πήγαμε βήμα-βήμα προς τον τελικό, το «χτίσαμε» σιγά-σιγά και από αγώνα σε αγώνα. Έχουμε έναν ακόμη αγώνα μπροστά μας για να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο. Θα κοιτάξουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο μας, αυτή τη μεγάλη πρόκριση. Νιώθω πολύ χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος που ήρθα εδώ και θέλω πολύ στο τέλος να πανηγυρίσουμε».

Η ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα είναι πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό από τον πιθανό τελικό του Conference League

Η ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα είναι πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό από τον πιθανό τελικό του Conference League

Ο Πειραιάς βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Λιγότερα από αυτά που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός -και τα οποία θα μοιάζουν με αιωνιότητα- για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό του Europa Conference League.

Έχετε και σε εκκρεμότητα το πρωτάθλημα, αλλά φαντάζομαι πως μπορεί να περιμένει αυτό, έτσι;

«Ναι, δεν έχουμε κάποιον αγώνα τώρα, όμως και το μυαλό μας είναι μόνο στον αγώνα με την Άστον Βίλα στο γήπεδό μας. Θα αφοσιωθούμε σε αυτόν, θα δουλέψουμε γι’ αυτόν και όταν έρθει η ώρα, θα δούμε και τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή, όμως, μας νοιάζει πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και να περάσουμε στον τελικό».