Δικηγόρος ΑΕΚ: «Αυτό δεν είναι Super League, αλλά πρωτάθλημα Survivor - Σεξιστικά τα σχόλια Κούγια»
i

Ελευθερία Ρίζου/©Intime

Δικηγόρος ΑΕΚ: «Αυτό δεν είναι Super League, αλλά πρωτάθλημα Survivor - Σεξιστικά τα σχόλια Κούγια»

Sportal newsroom 15:35 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 09.02.2023

Η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παρεμβάσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην υπόθεση για το ματς Ατρόμητος - ΑΕΚ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση για την τύχη του αγώνα Ατρόμητος - ΑΕΚ, η οποία και συγκεντρώνει πάνω της όλα τα βλέμματα. Πρόσθετη παρέμβαση αναμένεται να κάνουν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός υπέρ του Ατρομήτου, κάτι που βρίσκει αντίθετη την δικηγόρο της Ένωσης, Ελευθερία Ρίζου.

«Ο κανονισμός λέει ότι δεν επιτρέπονται πρόσθετες παρεμβάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά πειθαρχική όχι κανονιστική. Δεν μπορούν σύμφωνα με το 19 του κανονισμού να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Άρα οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτες.

Ποια είναι τα έννομα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού; Ότι δεν θέλουν η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ κλήθηκε να παίξει σε παράνομο αγωνιστικό χώρο; Αυτό δεν είναι έννομο αλλά άνομο συμφέρον. Πρέπει να απορριφθούν οι παρεμβάσεις και να μην παρέμβουν στη δίκη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Όλοι συμφωνούμε ότι αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει το γήπεδο είναι ο διαιτητής. Αποφάσισε ότι είναι αντικανονικό και το έγραψε στο φύλλο αγώνα. Ο Ατρόμητος εγκαλεί τον διαιτητή και του προσάπτει και δόλο και δεν εγκαλεί τον εαυτό της για τις ελλείψεις.

Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4,2 της FIFA από το οποίο προκύπτει ότι ο έλεγχος των τερμάτων είναι ο έλεγχος όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο. Λέει ότι τα τέρματα δύναται να δοκιμαστούν σε εργαστηριακό περιβάλλον. Αυτό το εγχειρίδιο δεν αποτελεί κανονισμό. Είναι μια οδηγία, μία ευχή της ΦΙΦΑ ότι οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές θα πρέπει να ακολουθούν τις συγκεκριμένες μεθόδους.»

Στη συνέχεια η κ. Ρίζου ανέφερε ότι «αποκτούσε πλεονέκτημα ο Ατρόμητος γιατι οι παίκτες του θα ήξεραν ότι είναι πιο κοντό το τέρμα και θα σούταραν χαμηλά». Σε εκείνο το σημείο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ατρόμητο, γέλασε, λέγοντας ότι «ακούγονται αστεία πράγματα. Αφού καταλήξαμε να μιλάτε για ποδόσφαιρο εσείς...»

Τότε, η Ελευθερία Ρίζου είπε προς τον δικαστή: «Δέχομαι κάποια σχόλια ρατσιστικά και σεξιστικά, θα σας παρακαλούσα να πάρετε θέση» και συνέχισε λέγοντας: «Ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός δεν θα δέχονταν να αγωνιστούν σε ένα γήπεδο που δεν θα ήταν επίπεδο και με χαμηλότερα τέρματα γιατί τότε δεν θα είχαμε πρωτάθλημα Super League, αλλά πρωτάθλημα Survivor».