Πανό των οπαδών του Ατρόμητου στη μνήμη του Μουκάντι Τσιμάνγκα (gallery)

Πανό των οπαδών του Ατρόμητου στη μνήμη του Μουκάντι Τσιμάνγκα (gallery)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:04 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 29.04.2023

Πανό στη μνήμη του Μουκάντι Τσιμάνγκα που έχασε τη ζωή του μέσα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου πριν από 28 χρόνια, σήκωσαν οι οπαδοί του Ατρόμητου στο ματς με τον ΟΦΗ.

Μία μέρα πριν τη «μαύρη» επέτειο από το θάνατο του Μουκάντι Τσιμάνγκα και οι οπαδοί του Ατρόμητου έδειξαν πως δεν ξεχνούν, αφού στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των playouts κόντρα στον ΟΦΗ, ύψωσαν πανό στη μνήμη του. Μάλιστα, οι παίκτες της ομάδας έσπευσαν στο σημείο για να αποτίνουν φόρο τιμή στον αδικοχαμένο παίκτη, που έχασε νέος τη ζωή του.

Τι είχε συμβεί με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή; Στις 30 Απριλίου του 1995 οι Περιστεριώτες υποδέχθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο τον Πανελευσιακό, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται τότε στη Γ' Εθνική. Στην ενδεκάδα των πρώτων βρισκόταν ο Ζαϊρινός επιθετικός Μουκάντι Τσιμάνγκα. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, λοιπόν, ο ίδιος δέχθηκε ένα μαρκάρισμα στον αέρα από τον Στέλιο Βογιατζή, με τον δεύτερο να τον πετυχαίνει στον λαιμό.

Η καλύτερη άμυνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με έπαθλο τον... τίτλο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:24 - 29.04.2023

Η καλύτερη άμυνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με έπαθλο τον... τίτλο

Στο Κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου (30/4, 20:00), η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (Παναθηναϊκός) θα αντιμετωπίσει την καλύτερη επίθεση (ΑΕΚ) με αμφότερο στόχο τη νίκη που θα δώσει... μισό τίτλο.

Ο 28χρονος σηκώθηκε κανονικά, περπάτησε λίγα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και εν τέλη ξαναβρέθηκε στο έδαφος. Αυτό που είχε συμβεί είναι πως η σύγκρουση προκάλεσε βλάβη στην καρωτίδα του παίκτη και ως αποτέλεσμα ο ίδιος έχασε τη ζωή του. Στο γήπεδο δεν υπήρχε ασθενοφόρο και εκείνοι που προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή ήταν οι γιατροί του Πανελυσιακού

Όταν τελικά έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο ήταν αργά, καθώς ήδη οι παλμοί του μειώθηκαν με ραγδαίο ρυθμό και τελικά έφτασαν στο μηδέν, με τον Ζαϊρινό να αφήνει την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο. Μάλιστα, το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο συνεχίστηκε κανονικά και οι ποδοσφαιριστές τους έμαθαν για τον θάνατο μετά τη λήξη.