Η καλύτερη άμυνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με έπαθλο τον... τίτλο

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

i

© Intime

Η καλύτερη άμυνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με έπαθλο τον... τίτλο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:24 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 29.04.2023

Στο Κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου (30/4, 20:00), η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (Παναθηναϊκός) θα αντιμετωπίσει την καλύτερη επίθεση (ΑΕΚ) με αμφότερο στόχο τη νίκη που θα δώσει... μισό τίτλο.

Το ματς που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των play offs της Super League, είναι αδιαμφισβήτητα το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την ερχόμενη Κυριακή (30/4, 20:00). Όντας στην κορυφή και οι δύο με ισοβαθμία στους 75 πόντους, είναι σίγουρο πως ο νικητής του ντέρμπι θα πάρει πανίσχυρο προβάδισμα τίτλου, τρεις στροφές πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της Κυριακάτικης μάχης, είναι οι επιδόσεις των δύο ομάδων σε ότι αφορά την άμυνα και την επίθεση. Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, θα υποδεχτεί την καλύτερη επίθεση με έπαθλο τον πολυπόθητο τίτλο της Super League. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν έχει δεχτεί μόλις 13 γκολ σε 32 αγώνες κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον έχει καθιερώσει στην κορυφή.

Οι εκπληκτικές επιδόσεις του Μπρινιόλι και η σταθερότητα της αμυντικής λειτουργίας είναι τα δύο στοιχεία που ξεχώρισαν φέτος στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία με όπλο την άμυνα θα υποδεχτεί την ΑΕΚ για να συνεχίσει το σερί στο... κάστρο της Λεωφόρου. Να θυμίσουμε, το γκολ που δέχτηκε το «τριφύλλι» στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, έσπασε το σερί των clean sheets.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός μετρούσε 885 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ. Επίσης, στις εντός έδρας αναμετρήσεις το τελευταίο γκολ που δέχθηκαν οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα ήταν στις 22 του Γενάρη και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ (0-3). Όπως διαπιστώνεται, το μεγάλο όπλο της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι ασφαλώς το ότι παρουσιάζεται συμπαγής και τακτικά πειθαρχημένη. Μπορεί να μην είναι πολλές φορές θελκτική στο μάτι, αλλά στον πρωταθλητισμό μετράει το αποτέλεσμα.

Από την άλλη, η ΑΕΚ μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν έχει πετύχει 63 γκολ και μαζί με τον Ολυμπιακό αποτελούν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Οι επιδόσεις του Λιβάι Γκαρσία σε συνδυασμό με τον επιθετικό πλουραλισμό της Ένωσης, έχουν συμβάλει τα μέγιστα για τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Ο άσος από το Τρινιντάντ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει μετατραπεί σε φορ, μετράει 14 γκολ στο πρωτάθλημα και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των «κιτρινόμαυρων».

Η μάχη στο επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα στους πρωτοπόρους αναμένεται άκρως αμφίρροπη και πλέον μένει να δούμε τι θα υπερισχύσει από τα «όπλα» των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.