Η αγκαλιά Ιωαννίδη-Σπόραρ είναι ο φετινός Παναθηναϊκός (vid)

Ιωαννίδης, Σπόραρ / Intime

i

Ιωαννίδης, Σπόραρ / Intime

Η αγκαλιά Ιωαννίδη-Σπόραρ είναι ο φετινός Παναθηναϊκός (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:23 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 28.04.2023

Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έπρεπε να «σκοτώνονται» για μία θέση στην ενδεκάδα, οι Ιωαννίδης και Σπόραρ, απέδειξαν το κλίμα ομοψυχίας που έχει δημιουργήσει ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.

Στο εσωτερικό κάθε ομάδας υπάρχει ο καλός εννοούμενος ανταγωνισμός. Ιδίως μεταξύ ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται στην ίδια θέση και διεκδικούν την προτίμηση του προπονητή τους.

Ένας ανταγωνισμός που εφόσον δεν ξεφεύγει από το όριο, οφελεί την ομάδα. Επειδή ο κάθε παίκτης για να παίξει βασικός, προσπαθεί όλο και περισσότερο και βελτιώνεται διαρκώς, με άμεση ωφέλεια για το σχέδιο του προπονητή.

Στον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εφαρμόζει συστήματα με έναν «φουνταριστό». Σπάνια έχει χρησιμοποίησει δίδυμο στη γραμμή κρούσης και στην προκειμένη, τον Άντραζ Σπόραρ και τον Φώτη Ιωαννίδη.

Σπόραρ και Ιωαννίδης διεκδικούν την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς. Μία διεκδίκηση που θα κορυφωθεί εν όψει του αθηναϊκού ντέρμπι, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τη μάχη του τίτλου.

Στη θεωρία, ο Σπόραρ και ο Ιωαννίδης δεν θα έπρεπε να είναι... κολλητοί. Ίσως και να μην μιλούσαν καν μεταξύ τους. Παρόλα αυτή, στην πράξη ισχύει το ακριβώς αντίθετο...

Μεταξύ των δύο παικτών, έχει σφυρηλατηθεί μία εξαιρετική σχέση. Σαφώς δεν είναι στενοί φίλοι, αλλά συνεργάζονται αρμονικά και προσπαθούν από κοινού για το συμφέρον του Τριφυλλιού. Επιπλέον, ο ένας εκτιμά την αξία του άλλου.

Τη μεγαλύτερη απόδειξη συνιστά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Ιωαννίδης έχει μόλις σκοράρει, διώχνοντας το άγχος για τους «πράσινους» και φεύγει για να πανηγυρίσει. Ποιος είναι ο πρώτος ο οποίος σπεύδει να τον συγχαρεί; Ο Σπόραρ!

Ο Σλοβένος προθερμαινόταν για να περάσει στο παιχνίδι και έτρεξε αμέσως προς τον συμπαίκτη του. Ο θερμός και ειλικρινής εναγκαλισμός τους αποτυπώνεται στο βίντεο του πανηγυρισμού, με τον Σπόραρ να μιλάει στον Ιωαννίδη.

Εξυπακούεται πως το κλίμα ομοψυχίας και αγαστής συνεργασίας που επικρατεί στο «Γεώργιος Καλαφάτης», πιστώνεται στον Γιοβάνοβιτς. Αυτός επέλεξε και δούλεψε με χαρακτήρες και αυτός επέβαλλε με τον τρόπο του την ομόνοια στο Τριφύλλι...