O ιδανικός «τελικός», με την πιο άξια (και ευνοημένη) ανταγωνίστρια

Παναθηναϊκός

i

© Intime

O ιδανικός «τελικός», με την πιο άξια (και ευνοημένη) ανταγωνίστρια

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο στη Λεωφόρο, σε ένα ζευγάρι που δικαίως βρίσκεται στην κορυφή. Η Λεωφόρος... του Τριφυλλιού και η προνομιακή μεταχείριση της Ένωσης στον πειθαρχικό έλεγχο.

Το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης για τον Παναθηναϊκό. Με μία άνετη νίκη με 2-0 επί του ΝΠΣ Βόλου, με τον Γιοβάνοβιτς να μοιράζει τον χρόνο και να προφυλάσσει παίκτες, με τον κόσμο να στήνει άλλο ένα πάρτι και να ζητάει τον τίτλο. Όλα καλώς καμωμένα, σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, σε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο σκηνικό από αυτό που θα διαμορφωθεί την Κυριακή.

Διότι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επίκειται η πλέον καθοριστική μάχη του πολέμου. Πάντα με την ποδοσφαιρική έννοια του όρου και όχι με άλλες προεκτάσεις, για να μην παρεξηγούμαστε. Οι δύο πιο συνεπείς ομάδες, αυτές με τις πιο στέρεες βάσεις, που απέδωσαν καλύτερα στη διάρκεια της σεζόν, θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι που θα δώσει το μεγάλο πλεονέκτημα για τον τίτλο.

Ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αξίζουν την κατάταξη τους. Έχουν σοβαρούς προπονητές, οι οποίοι δημιούργησαν οργανωμένα και ορθολογικά σύνολα. Είναι δύο οργανισμοί αφοσιωμένοι στο ποδόσφαιρο, ο καθένας με τα χαρακτηριστικά του (και διαφέρουν μεταξύ τους), αλλά με συγκεκριμένο σκοπό και προσανατολισμό.

Ναι μεν τα Play Offs δεν θα τελειώσουν την 7η αγωνιστική, αφού θα απομένουν άλλα τρία παιχνίδια, αλλά δύσκολα θα αυτοκτονήσει ο νικητής. Όταν θα έχει και το αβαντάζ της ισοβαθμίας και πρακτικά θα χρειάζεται δύο νίκες και για τερματίσει και μαθηματικά στην κορυφή. Επίσης με την εικόνα που έχουν πια οι άλλοι συμμετέχοντες στη διαδικασία, δύσκολα θα προβάλλουν αξεπέραστα εμπόδια στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό.

Άρα, το αθηναϊκό ντέρμπι είναι στην κυριολεξία «do or die» για τους δύο μεγάλους της Αθήνας. Ποιος είναι το φαβορί; Με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια, κανένας. Αμφότεροι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να νικήσουν.

Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αφού το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα... κοχλάζει. Βέβαια, η ΑΕΚ στα Play Offs πέρασε με διπλά από την Τούμπα και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οπότε απέδειξε το μέταλλο της. Στον αντίποδα, πάντα είναι αλλιώς στη Λεωφόρο για τους «πράσινους».

Και τώρα οι δυο τους: Η βαθμολογία της Super League πριν το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:59 - 26.04.2023

Και τώρα οι δυο τους: Η βαθμολογία της Super League πριν το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Με νίκες τους οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, επί των ΠΑΟΚ και Βόλο αντίστοιχα, συνεχίζουν να βαδίζουν από κοινού στην κορυφή της Super League και όλα θα κριθούν στον μεταξύ τους τελικό της Κυριακής. Παράλληλα, με νίκη του ο Άρης επί του Ολυμπιακού «κλείδωσε» την θέση του στα προκριματικά του Europa Conference League.

Η ΑΕΚ θα έχει την εύνοια της διαιτησίας. Όπως συμβαίνει κατά κόρον στα Play Offs. Χωρίς να μειώνεται η αξία της και η δίκαιη θέση που κατέχει. Ωστόσο, όποιος δεν βλέπει το προφανές, μπορεί να επισκεφτεί έναν οφθαλμίατρο ή ενδεχομένως, έχει άλλους λόγους να το αρνείται. Ίσως και να εννοεί το «50-50» ως 50 για την ομάδα του και 50 κατά των άλλων.

Βασικά, η Ένωση έχει μία προνομιακή μεταχείριση στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Άμραμπατ στην πρεμιέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό γλύτωσε δις την αποβολή με δεύτερη κίτρινη. Ο Σιμάνσκι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη, όπως συνέβη με τον Τσόκαϊ στη Νέα Φιλαδέλφεια ή με τον Κάργα στο ίδιο γήπεδο. Γενικότερα, αυτή η βελούδινη αντιμετώπιση έχει παγιωθεί και μάλλον θα τη δούμε και την Κυριακή στη Λεωφόρο.

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός; Εδώ που είμαστε, τίποτα. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κυνηγάει την επιρροή στην ΕΠΟ και δεν θα μεταχειριστεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει το ποδόσφαιρο του και αν αξίζει να νικήσει, θα το πετύχει στο χορτάρι. Τα υπόλοιπα δεν τον αφορούν, αφορούν την αντίπαλο του που επιδίδεται σε παρασκηνιακές τακτικές.