Παναθηναϊκός: Η «συνταγή» που άλλαξε στα Play Offs

Μπερνάρ, Σπόραρ / Intime

i

Μπερνάρ, Σπόραρ / Intime

Παναθηναϊκός: Η «συνταγή» που άλλαξε στα Play Offs

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:30 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:30 - 28.04.2023

Ο Παναθηναϊκός καταφέρνει πλέον να σκοράρει πρώτος στα ντέρμπι και να αποκτά τη διαχείριση του παιχνιδιού. Η μόνη που δεν το έχει πετύχει ακόμα είναι απέναντι στην ΑΕΚ.

Πριν αρχίσει τα Play Offs, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε ένα ποδοσφαιρικό παράδοξο... Στα παιχνίδια που είχε δώσει εναντίον Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δεν είχε καταφέρει να προηγηθεί και βρισκόταν να κυνηγάει το προβάδισμα των ανταγωνιστών του.

Σε δύο περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη και σε ένα παιχνίδια ισοφάρισε. Όλα στον πρώτο γύρο της Super League. Αντίθετα, στον δεύτερο γύρο ηττήθηκε δύο φορές και απέσπασε μία λευκή ισοπαλία.

Στα Play Offs, το Τριφύλλι μπόρεσε να... αντιστρέψει τη συνταγή. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ σκόραρε πρώτος και εν τέλει νίκησε.

Η αγκαλιά Ιωαννίδη-Σπόραρ είναι ο φετινός Παναθηναϊκός (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:23 - 28.04.2023

Η αγκαλιά Ιωαννίδη-Σπόραρ είναι ο φετινός Παναθηναϊκός (vid)

Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έπρεπε να «σκοτώνονται» για μία θέση στην ενδεκάδα, οι Ιωαννίδης και Σπόραρ, απέδειξαν το κλίμα ομοψυχίας που έχει δημιουργήσει ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πήραν καθαρό τρίποντο κόντρα στους «ερυθρόλευκους», διπλασιάζοντας τα τέρματα τους για το τελικό 2-0. Με τους «ασπρόμαυρους» ισοφαρίστηκαν, όμως αντέδρασαν άμεσα και επικράτησαν 2-1.

Με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός θέλει να... τριτώσει το καλό. Διότι το 1-0 σε μία φλεγόμενη Λεωφόρο, σίγουρα θα βοηθήσει τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να διαχειριστούν την αναμέτρηση με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Πάντως, το Τριφύλλι δεν σκόραρε εναντίον της Ένωσης στις δύο προηγούμενες συναντήσεις του. Όχι μόνο αυτό, αλλά δημιούργησε μετρημένες ευκαιρίες στην «Αγιά Σοφιά».

Ο Μπερνάρ «ξύπνησε» κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως τώρα καλείται να λειτουργήσει ως ηγέτης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:35 - 25.04.2023

Ο Μπερνάρ «ξύπνησε» κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως τώρα καλείται να λειτουργήσει ως ηγέτης

Ο Μπερνάρ αμφισβητήθηκε τόσο έντονα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το πρόσφατο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, ο Βραζιλιάνος μπορεί σήμερα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Στην ήττα με 1-0, ο Μπερνάρ είχε ένα σουτ που απέκρουσε ο Αθανασιάδης και στις καθυστερήσεις ένα δοκάρι ο Ιωαννίδης, ενώ στο 0-0, ουσιαστικά είχε μόνη τη τριπλή ευκαιρία των Τσέριν, Ιωαννίδη και Μαντσίνι. Αναμφίβολα, φτωχός απολογισμός για μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, η μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και δεν νίκησε, ήταν με τον Ιωνικό στη Νίκαια, όταν το γκολ του Μπερνάρ ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος από τον Άοσμαν. Στα υπόλοιπα ματς πήρε τους τρεις βαθμούς και αυτό δείχνει πόση σημασία έχει το προβάδισμα...