Ο Μπερνάρ «ξύπνησε» κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως τώρα καλείται να λειτουργήσει ως ηγέτης

Μπερνάρ

i

©Intime

Ο Μπερνάρ «ξύπνησε» κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως τώρα καλείται να λειτουργήσει ως ηγέτης

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:35 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 25.04.2023

Ο Μπερνάρ αμφισβητήθηκε τόσο έντονα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το πρόσφατο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, ο Βραζιλιάνος μπορεί σήμερα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο πιο φημισμένος παίκτης του ρόστερ του Παναθηναϊκού, άλλοτε διεθνής με τη Βραζιλία και ο πιο ακριβοπληρωμένος, έχει υψηλή αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον 30χρονο μεσοεπιθετικό επειδή γνωρίζει τις ικανότητες του, ενώ πείστηκε για τον εξαιρετικό χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του. Πράγματι, ο Μπερνάρ συμπεριφέρεται άψογα και αποτελεί έναν αντι-στάρ και όχι μία βεντέτα, μία συμπεριφορά που εκτιμά ο Σέρβος προπονητής.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός επένδυσε στον Μπερνάρ για να αναβαθμίσει την επιθετική λειτουργία του. Οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού περιμένουν από τον Βραζιλιάνο να κάνει τη διαφορά και όχι απλώς να βοηθάει στην ανάπτυξη.

Κατά μία έννοια, το «σημείο μηδέν» για τον Μπερνάρ ήταν το πρόσφατο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε μία συνολικά κακή βραδιά για τους «πράσινους», ακούστηκαν γκρίνιες και μουρμούρες για τον ποιοτικότερο και συνάμα πιο υψηλόμισθο του έμψυχου δυναμικού.

Ασφαλώς, ο Μπερνάρ αντιλήφθηκε τη δυσαρέσκεια. Όχι από τον Γιοβάνοβιτς, αφού εκείνος δεν λειτουργεί με τα κριτήρια του κόσμου. Αλλά την ενόχληση στα πέριξ του Συλλόγου για την απόδοση του, για τη μικρή προσφορά.

Ο Μπερνάρ ταρακουνήθηκε ακόμα περισσότερο στο επόμενο ματς. Όταν ο Γιοβάνοβιτς δεν τους συμπεριέλαβε στους έντεκα του Παναθηναϊκού εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν η πρώτη φορά που ο 30χρονος άσος δεν έπαιξε βασικός ενώ ήταν υγιής!

Παρένθεση: τα κριτήρια του Γιοβάνοβιτς ήταν καθαρά αγωνιστικά. Δεν τιμώρησε τον Μπερνάρ, απλώς προτίμησε κάποιον ο οποίος βοηθούσε περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση του Σέρβου δεν σχετίζεται με οτιδήποτε άλλο.

Ο Μπερνάρ σαν να πείσμωσε και βάλθηκε να υπενθυμίσει στον περίγυρο του Τριφυλλιού ποιος είναι. Με πρώτα δείγματα γραφής από το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και μετά στην Τούμπα. Ο Μπερνάρ ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό και σκόραρε στο διπλό επί του ΠΑΟΚ.

Ασφαλώς, το χρέος – τρόπον τινά – του Μπερνάρ προς το Τριφύλλι δεν έκλεισε με δύο καλά παιχνίδια. Ο Βραζιλιάνος καλείται να οδηγήσει τους «πράσινους» στον τίτλο και να λειτουργήσει ως ηγέτης στις επόμενες και πιο κρίσιμες «στροφές» των Play Offs, αρχής γενομένης κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο. Το σημείο «μηδέν» στη μεταστροφή του παίκτη…