Ο Γκαρσία θέλει το γκολ που του λείπει και ο Πινέδα να συνεχίσει την παράδοσή του
i

Λιβάι Γκαρσία, Ορμπελίν Πινέδα/intime

Ο Γκαρσία θέλει το γκολ που του λείπει και ο Πινέδα να συνεχίσει την παράδοσή του

Κώστας Τσίλης 09:45 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 27.02.2024

Ο Γκαρσία έχει σκοράρει απέναντι σ' όλους τους ανταγωνιστές της ΑΕΚ για τον τίτλο εκτός από τον Παναθηναϊκό και ο Πινέδα έχει σκοράρει μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό

Με δεδομένο πως αν δεν κερδίσει στην Λεωφόρο, η ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό δεν την ευνοεί, η ΑΕΚ θα πάει στο κυριακάτικο ντέρμπι μόνο για ένα αποτέλεσμα. Και για να το πάρει, θα πρέπει σίγουρα να βρει γκολ. Κάτι που δείχνει να το έχει... βρει για τα καλά, καθότι στα τελευταία τρία ματς των Play Offs μετρά 10 γκολ. Όμως απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο κομμάτι του γκολ, υπάρχουν δυο παίκτες της ΑΕΚ που έχουν μια ιδιαιτερότητα. Πρόκειται για Λιβάι Γκαρσία και τον Ορμπελίν Πινέδα

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ γενικώς φέτος στη σεζόν. Είναι και ο πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Τσούμπερ και στο μίνι πρωτάθλημα των Play Offs. Ο Γκαρσία έχει σκοράρει μέσα στη σεζόν και απέναντι στον Ολυμπιακό και απέναντι στον ΠΑΟΚ. Με τους ερυθρόλευκους μετράει τρία γκολ και με την ομάδα της Θεσσαλονίκης δυο. 

Η μοναδική ομάδα απ' αυτές που διεκδικούν τον τίτλο και τα ματς έχουν χαρακτήρα ντέρμπι, που ο Γκαρσία φέτος δεν έχει βρεί δίχτυα, είναι ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Λιβάι έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις και αν είχε σκοράρει, τότε η ισοβαθμία θα ήταν ήδη υπέρ της ΑΕΚ. Και έτσι κι αλλιώς ο Γκαρσία θέλει σαν... τρελός να πετύχει αύριο στην Λεωφόρο το πρώτο του γκολ φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό. 

Από την άλλη μεριά ο Πινέδα έχει κάνει το ακριβώς αντίστροφο με τον Λιβάι. Ο Μεξικανός δεν έχει βρει δίχτυα ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει σκοράρει μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα δυο φορές. Σκόραρε στην Λεωφόρο, σκόραρε στην Opap Arena απέναντι στους "πράσινους". Αυτό που θέλει αύριο στην Λεωφόρο, είναι να συνεχίσει την... παράδοση που έχει δημιουργήσει.