Έριξε τεσσάρα στην ΑΕΛ και πέρασε στα προημιτελικά ο Ατρόμητος
i

© Intime

Έριξε τεσσάρα στην ΑΕΛ και πέρασε στα προημιτελικά ο Ατρόμητος

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:54 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 16.01.2024

Δίχως να... ιδρώσει, ο Ατρόμητος επικράτησε 4-0 της ΑΕΛ μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Άνετα την πρόκριση ο Ατρόμητος! Με rotation και χωρίς να δυσκολευτεί η ομάδα του Ίλιτς πανηγύρισε τη νίκη επί της ΑΕΛ με 4-0 στο Περιστέρι και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 5-1. Σκόρερ οι Τριμμάτης (39'), Αντζιέλσκι (50'), Τσακμάκης (84') και Βέργος (90+2').

Στους «8» της διοργάνωσης ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με καμία από τις δύο ομάδες να μην εντυπωσιάζει. Ωστόσο, οι «βυσινί» πατούσαν αρκετά καλύτερα και στο 9ο λεπτό έγιναν επικίνδυνοι με τον Ογκμπόε μετά από ένα λάθος του Μαρκετζάνι στα μετόπισθεν.

Την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς όμως την είχαν οι Περιστεριώτες στο 20' όταν ο Τριμμάτης έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ μετά από φοβερή μπαλιά του Αθανασίου, το οποίο απέκρουσε ο Σουλούκος. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν κατά κάποιον τρόπο έπειτα από έξι λεπτά, με τον Ογκμπόε να εκμεταλλεύεται μία αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, όμως ο Μαρκετζάνι τον πρόλαβε πριν πλασάρει.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, η ομάδα του Ίλιτς άνοιξε το σκορ. Μετά από μία φοβερή συνεργασία μεταξύ των Αντζιέλσκι, Βρακά και Κουέν ο τελευταίος έκανε μία σέντρα και ο Τριμμάτης από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα και καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση. Στο 50' κέρδισαν πέναλτι, το οποίο έκανε ο Γιανναράκης και εκτέλεσε ο Αντζιέλσκι εύστοχα για το 2-0. Οι «βυσσινί» έμειναν με δέκα παίκτες στο 56', καθώς ο Παπαγεωργίου είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και εκεί τελείωσε το ματς για εκείνους.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να έχει καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση και να κάνει διαχείριση. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά βρήκε άλλα δύο γκολ. Στο 84' ο Τσακμάκης με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Κουντέ έκανε το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βέργος διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΛ το πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το γρήγορο δεύτερο γκολ του Ατρόμητου στην επανάληψη έβαλε... ταφόπλακα στα όνειρα των Θεσσαλών.

MVP

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αντώνης Τριμμάτης, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο γκολ της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Πλέον ο Ατρόμητος με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο του είναι για 13ο σερί παιχνίδι αήττητος.