O Ατρόμητος του Ίλιτς σταμάτησε και τον Ολυμπιακό συνεχίζοντας αήττητος για εννιά ματς

Τζαβέλλας και Ελ Κααμπί στο Ατρόμητος - Ολυμπιακός

O Ατρόμητος του Ίλιτς σταμάτησε και τον Ολυμπιακό συνεχίζοντας αήττητος για εννιά ματς

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:26 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 22.12.2023

Ο Ατρόμητος άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, μένοντας στο 0-0. Μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Ίλιτς αποκόμισαν ένα ακόμα σημαντικό βαθμό εναντίον μεγάλου αντιπάλου, διατηρώντας το σερί που έχτισαν υπό τις οδηγίες του Σέρβου.

Ο Ατρόμητος δεν «λύγισε» στην πίεση του Ολυμπιακού (0-0) και με αυτόν τον τρόπο συνέχισε το αήττητο σερί - φτάνοντας τα εννέα ματς αήττητος - που έχτισε υπό τις οδηγίες του Σάσα Ίλιτς. Το παιχνίδι στο Περιστέρι ολοκληρώθηκε με δύο δοκάρια - ένα για την κάθε ομάδα - και τους Πειραιώτες να πιέζουν ασταμάτητα, δίχως να καταφέρουν να σκοράρουν στο ματς της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Από νωρίς οι παίκτες του Καρβαλιάλ προσπάθησαν να βρουν το γκολ, όμως ο Ατρόμητος στεκόταν καλά ανασταλτικά. Περίμενε πίσω από την μπάλα και δεν έπαιρνε περιττά ρίσκα, που θα έδιναν χώρο στους φιλοξενούμενους. Ο ρυθμός στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά γρήγορος, όμως αυτό που έλειπε από το ματς ήταν η μεγάλη ευκαιρία. 

Αμφότερες οι ομάδες είχαν κάποιες στιγμές για να πετύχουν γκολ, με τον Ολυμπιακό να χάνει τις περισσότερες. Η κορυφαία όμως ανήκε στους Περιστεριώτες, με την «καρφωτή» κεφαλιά του Γιουμπιτάνα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη (26'). 

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική. Το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό και οι χώροι περισσότεροι. Η πρώτη τεράστια χαμένη ευκαιρία ήταν αυτή του Ατρόμητου, με την προσπάθεια του Βαλένσια να καταλήγει στο δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ. Όμως αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. 

Ακολούθησαν οι συνεχόμενες ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων» που όμως δεν ήταν αρκετές για να φέρουν το προβάδισμα. Αυτό πλησίασε ο Ολυμπιακός στο 76’, με την κεφαλιά του Ρέτσου να σταματάει στο δοκάρι του Τσιντώτα. H ασταμάτητη πίεση για τους παίκτες του Καρβαλιάλ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, ωστόσο τέρμα δεν πέτυχαν και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η απουσία του Φορτούνη ήταν εμφανής στο Περιστέρι. Τόσο η δημιουργία του από τον χώρο του άξονα, όσο και τα τελειώματά του ήταν πράγματα που έλειψαν στον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως μεγάλο κομμάτι των επιθέσεων μεταφέρθηκε στην πλευρά του Ροντινέι, ο οποίος όμως αδυνατούσε να βρει παίκτη ελεύθερο στην περιοχή. 

MVP:

Ο Γιώργος Τζαβέλλας! Έκοψε πολλούς από τους χώρους των Πειραιωτών, σε συνδυασμό με τους συμπαίκτες του. Παράλληλα, περιόρισε αρκετά τις κινήσεις του Ελ Κααμπί, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Έλληνα αμυντικό. 

TO ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Tελευταία φορά που ο Ολυμπιακός νίκησε στο Περιστέρι ήταν τον Δεκέμβριο του 2021, όπου και επικράτησε του Ατρόμητου με 3-0. Έκτοτε, μαζί με εκείνη της Πέμπτης (21/12) τα παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ιμερέκοφ, Τζαβέλας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Κουέν, Γιουμπιτάνα, Βαλένσια, Αθανασίου

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο, Ποντένσε, Μπρνιτς, Μασούρας, Ελ Κααμπί

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: