Ο Σβαμπ έλυσε τον γρίφο, ο Κωνσταντέλιας «ζωγράφισε» και ο ΠΑΟΚ έμεινε στην κορυφή

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο Σβαμπ έλυσε τον γρίφο, ο Κωνσταντέλιας «ζωγράφισε» και ο ΠΑΟΚ έμεινε στην κορυφή

Μάνος Τσαλγατίδης 22:30 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 04.02.2024

Με... λυτρωτή τον Σβαμπ και τον Κωνσταντέλια να «μαγεύει» ξανά, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από το Περιστέρι και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο χάρη στα γκολ του Στέφαν Σβαμπ (89΄) και Κωνσταντέλια (93΄) και παραμένει μόνος πρώτος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πιστός στις ιδέες του ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-31 και τους: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Τάισον, Μουργκ, Αντρίγια και Μπράντον να αποτελούν την αρχική σύνθεση.

Από τη άλλη ο Σάσα Ίλιτς επέλεξε το 4-3-3 και τους: Τσιντώτα, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Τσακμάκη, Γιουμπιτάνα, Κουντέ, Έρλινγκμαρκ, Ντιρκς Βέργος και Ρομπάιγ.

To παιχνίδι από το ξεκίνημα του είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως μπήκαν για να παίξουν ποδόσφαιρο με την κάθε μία να είναι... ταγμένη στο πλάνο της. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ήθελε την μπάλα στα πόδια του προκειμένου να δημιουργήσει και να χτίσει παιχνίδι με το περιβόητο build up του, ενώ ο Ατρόμητος ήθελε να χτυπήσει τον Δικέφαλο στην αντεπίθεση και στο γρήγορο transition.

Οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με το... καλημέρα, καθώς έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό ο Τάισον βρήκε τον Μπράντον μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε η μπάλα όμως βρήκε το δεξί δοκάρι. Ο Σάστρε πήρε το... ριμπάουντ, αλλά κατόρθωσε να αστοχήσει σε κενή εστία. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Τάισον με εκτέλεση φάουλ βρήκε ολομόναχο τον Μεϊτέ μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου ήταν πραγματικά αδύναμη,

Το σύνολο του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να ανοίξει τη σφιχτή γραμμή άμυνας του Ατρομήτου. Τάισον και Μεϊτέ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο μέρος και δέσποζαν. Ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να γράψει το όνομα του στο ταμπλό των σκόρερ, καθώς στο 18ο λεπτό έκανε τεχνικό πλασέ με την μπάλα όμως να σταματά στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούσαν από τα αριστερά με τον Μπάμπα να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά η άμυνα του Ατρομήτου είχε κάνει καλό homework και δεν άφηνε κενούς χώρους μέσα στην περιοχή. Ο Λουτσέσκου ζητούσε η ομάδα του να παίξει πιο γρήγορο ποδόσφαιρο, προκειμένου να μην προλάβουν οι γηπεδούχοι να ανασυνταχθούν.

Ο ΠΑΟΚ στο 41΄σκόραρε με ωραία κεφαλιά του Οζντόεφ, αλλά ο Κουμπαράκης στο VAR είχε άλλη άποψη. Σε μια φάση που θα σηκώσει συζήτηση το VAR κοιτούσε τη φάση για 5 λεπτά και τελικά ακύρωσε το γκολ σε μια φάση που μοιάζει κανείς από τον Δικέφαλο να μην είναι εκτεθειμένος. Τελικά και ενώ υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το σύνολο του Λουτσέσκου μπήκε... φουρκισμένο στο δεύτερο μέρος και θέλησε να βρει γρήγορο γκολ. Ωστόσο, οι Τσιντώτας και Αζεβέδο σταματούσαν τις σέντρες των παικτών του Δικεφάλου και κυρίως του Ράχμαν Μπάμπα. Στο 56ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας έχασε μια μοναδική ευκαιρία. Ο Τάισον με απίθανη μπαλι δάιέλυσε την άμυνα του Ατρομήτου, ο Αντρίγια βρήκε τον Αντρίγια, που κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ εξ επαφής!

Το μοτίβο στο ματς ήταν το ίδιο από το πρώτο λεπτό, καθώς ο ΠΑΟΚ πίεζε, ο Ατρόμητος αμύνονταν μαζικά και οι «ασπρόμαυροι» παρότι δημιουργούσαν ευκαιρίες δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα, αφού δεν είχαν καθαρό μυαλό στα τελευταία μέτρα του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ από την έξοδο του Μπράντον από το παιχνίδι δεν δημιουργούσε ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία και έδειχνε... αγχωμένος και εκνευρισμένος. Δείγμα αυτού ήταν πως ο Δικέφαλος απείλησε ξανά ουσιαστικά στο 83΄ όταν ο Μπάμπα σέντραρε, αλλά ο Σβαμπ δεν βρήκε την μπάλα με το πόδι, αλλά με το στομάχι.

Ωστόσο, στο 89ο λεπτό ο Αυστριακός δεν αστόχησε! Ο Τάισον σέντραρε, η άμυνα του Ατρομήτου... κοιμήθηκε και ο Σβαμπ με δυνατό σουτ σκόραρε! Ωστόσο, όσα γκολ δεν έβαλε σε όλο το ματς τα έβαλε στο τέλος, αφού ο Κωνσταντέλιας σκόραρε και αυτός με απίθανη λόμπα από τα 30 μέτρα γράφοντας το 0-2 στο 93΄.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ατρόμητος (Ίλιτς) Τσιντώτας, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Γιουμπιτάνα (60΄ Έντερ), Κουντέ (68΄ Φριτζόνσον), Έρλινγκμαρκ, Ντιρκς (60΄ Βαλένσια), Βέργος (76΄Αντζιέλσκι) και Ρομπάιγ (76΄Κουέν).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (76΄Σβαμπ), Μεϊτέ, Τάισον, Μουργκ (60΄ Κωνσταντέλιας), Αντρίγια (71΄ Ντεσπόντοφ) και Μπράντον (60΄ Σαμάτα).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει γκολ στην πρώτη του τελική στην εστία στο παιχνίδι, μάλιστα βρήκε και δεύτερο γκολ στη δεύτερη του στο τέρμα!

MVP

Ο Τάισον έκανε τα πάντα στο γήπεδο, με τον Βραζιλιάνο να είναι σε εξαιρετική ημέρα, όπως βέβαια και ο Ράχμαν Μπάμπα. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος ήταν αλάνθαστος και παίρνει το... βραβείο.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν άλλαξε τακτική, ούτε τακτικό πλάνο, άλλωστε το έχει δηλώσει πως με αυτό πορεύεται! Ο Ίλιτς το διάβασε σωστά και έτσι κλείνοντας γραμμές και χώρους δυσκόλεψε και εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ, αλλά οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν τις λύσεις στα τελειώματα του ματς.