Ο Ατσέρμπι αθωώθηκε για τη ρατσιστική επίθεση στον Ζεσούς

Ατσέρμπι & Χουάν Ζεσούς

i

PRtScr

Ο Ατσέρμπι αθωώθηκε για τη ρατσιστική επίθεση στον Ζεσούς

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:40 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 26.03.2024

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι αθωώθηκε από τον αθλητικό δικαστή για την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον Ζουάν Ζεσούς, στο ματς της Ίντερ με την Νάπολι.

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες εις βάρος του για ρατσιστική επίθεση στον Ζουάν Ζεσούς στην αναμέτρηση της Ίντερ με την Νάπολι, για την 29η αγωνιστική της Serie A.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός αθωώθηκε λόγω των ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη ο Ζεσούς.

«Το ρατσιστικό περιεχόμενο, ωστόσο, χωρίς να αμφισβητηθεί η καλή πίστη του παίκτη της Νάπολι, φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό μόνο από τον προσβεβλημένος ποδοσφαιριστή (Ζεσούς), χωρίς την υποστήριξη οποιουδήποτε εξωτερικού αποδεικτικού στοιχείου, είτε πρόκειται για ηχητικό, είτε για βίντεο ή ακόμα και για μαρτυρία. Είναι ωστόσο απαραίτητο, η επιβολή επαχθών κυρώσεων να υποβοηθείται αντίστοιχα από ένα ελάχιστο ποσό αποδεικτικών στοιχείων ή τουλάχιστον από σοβαρά, ακριβή και συνεπή στοιχεία προκειμένου να επιτευχθεί εύλογη βεβαιότητα ως προς αυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων το σκεπτικό της απόφασης.

Θυμίζουμε ότι ο 32χρονος αμυντικός της Νάπολι, κατά τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε την αγανάκτησή του ενώπιον του διαιτητή του αγώνα για εκείνο το υποτιθέμενο περιστατικό με τον Ατσέρμπι«Δεν πάει καλά, μου είπε «είσαι μαύρος» και αυτό δεν μου ταιριάζει», κατήγγειλε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Νάπολι ενώπιον του δικαστηρίου. Ο αγώνας δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίστηκε μετά από λίγα λόγια μεταξύ των δύο παικτών και του διαιτητή.

Μετά τον αγώνα, ο Χουάν Ζεσούς έριξε φως στο θέμα αφού μίλησε με τον παίκτη της Ίντερ: «Θυμωμένος με τον Ατσέρμπι; Ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο παραμένει στο γήπεδο. Ο Ατσέρμπι προχώρησε λίγο πιο πέρα ​​με τα όσα είπε. Είναι καλό παιδί, ζήτησε συγγνώμη και όλα είναι καλά. Αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον». 

Ο Βραζιλιάνος της Νάπολι δήλωσε ότι όλα διευθετήθηκαν μετά τη συγγνώμη του παίκτη της Ίντερ: «Ζήτησε συγγνώμη, είδε ότι πήγε παρακάτω. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι ένα έξυπνο παιδί».

Η αναμέτρηση της Ίντερ με τη Νάπολι έληξε ισόπαλη 1-1 και ο ίδιος ο Χουάν Ζεσούς σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης για τους Ναπολιτάνους στο 81', αφού η ομάδα του Μιλάνου προηγήθηκε με το γκολ του Ματέο Νταρμιάν στο 43'.