Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Μπέου: «Διαχρονικά προσβάλλει τη δικαιοσύνη, δεν θα ανεχθούμε την απαξιωτική συμπεριφορά του»

O Αχιλλέας Μπέος

i

© Intime

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Μπέου: «Διαχρονικά προσβάλλει τη δικαιοσύνη, δεν θα ανεχθούμε την απαξιωτική συμπεριφορά του»

Sportal newsroom 17:37 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 13.03.2024

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου μετά την απόρριψη της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Super League για την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι.

Ο δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος δεν δίστασε να δείξει την έντονη διαφωνία του με την απόρριψη της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Super League για την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι μέσω μίας ανάρτησης του στα social media.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που με μία ανακοίνωση της τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί την απαξιωτική συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου.

Η ανακοίνωση:

«Δεν είναι πρώτη φορά που ο δήμαρχος Βόλου βάλλει κατά των Δικαστικών Λειτουργών που υπηρετούν στο Πρωτοδικείο Βόλου. Διαχρονικά, με τις δηλώσεις του προσβάλλει τη Δικαιοσύνη, ενώ προσπαθεί να ακυρώσει και να απαξιώσει τους θεσμούς, να λοιδορήσει Δικαστικούς Λειτουργούς, να επιτελέσει δολοφονία χαρακτήρων. Με δημόσιο λόγο, ισοπεδωτικό και απαξιωτικό, κατά του πυλώνα του Κράτους Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, το μόνο που αποδεικνύει είναι το ήθος του ανδρός που διοικεί την πόλη του Βόλου.

Ο ίδιος, πριν από λίγες ημέρες, χαρακτήρισε ως «κατάπτυστη» απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, που επέβαλε τιμωρία για ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου της super league, συμπεριφορά που εκθέτει τη χώρα, η οποία έχει ως θεμελιώδη, κατά το Σύνταγμα, αποστολή την προστασία και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και τη διαφύλαξη της αρχής της ισότητας.

Ο δήμαρχος Βόλου ενοχλείται από την αποτελεσματική, ανεξάρτητη και εγγυήτρια των δημοκρατικών ελευθεριών Δικαιοσύνη και ονειρεύεται αλλιώς τη λειτουργία των Θεσμών. Ας αναζητήσει το όνειρο του σε άλλη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία διέπεται από την Αρχή του Κράτους Δικαίου.

Αιχμές Μπέου για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων: «Έχει φιλοξενηθεί στο σκάφος μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:31 - 12.03.2024

Αιχμές Μπέου για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων: «Έχει φιλοξενηθεί στο σκάφος μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου»

Ο Αχιλλέας Μπέος με ανάρτησή του στα social media κατηγόρησε την Κηφισιά για την υπόθεση του Ανδρέα Τετέι, ενώ άφησε και αιχμές κατά του Προέδρου Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκφράζοντας την ανησυχία της στα πιο πάνω φαινόμενα παρακμής, δεν θα ανεχθεί την απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να προστατεύσει τα μέλη της και το θεσμό της Δικαιοσύνης, το τελευταίο καταφύγιο των αδυνάτων στην αυθαιρεσία των ισχυρών».

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου