Αυτά μόνο ο Σκαλόνι: Ατάραχος και ο μόνος Αργεντινός που δεν πανηγύρισε τα γκολ (vid)
i

Λιονέλ Σκαλόνι/©Intime

Αυτά μόνο ο Σκαλόνι: Ατάραχος και ο μόνος Αργεντινός που δεν πανηγύρισε τα γκολ (vid)

Κώστας Τόπας 09:51 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 19.12.2022

Βλέποντας κανείς τον Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο της Αργεντινής, μετά τον τελικό με την Γαλλία, θα νόμιζε ότι η «Αλμπισελέστε» δεν αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, μιας και ο 44χρονος τεχνικός ήταν ανέκφραστος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα...

Ο Λιονέλ Σκαλόνι, ο άνθρωπος που οδήγησε της Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος σε ηλικία μόλις 44 ετών, νικητής Μουντιάλ μετά το 1978 και συγκεκριμένα τον συμπατριώτη του Σέσαρ Λουίς Μενότι όταν η χώρα είχε νικήσει την Ολλανδία με 3-1 στην παράταση.

Τα δάκρυα του Σκαλόνι και η αφιέρωση στον πατέρα του (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

23:34 - 18.12.2022

Τα δάκρυα του Σκαλόνι και η αφιέρωση στον πατέρα του (vid)

Από την άκρη του πάγκου, ο Λιονέλ Σκαλόνι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του τελικού δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα στα μάτια του.

Ο τεχνικός της «Αλμπισελέστε», έζησε έντονα το παιχνίδι με τους Γάλλους και ήταν συγκεντρωμένος μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Σε τέτοιο βαθμό που στα γκολ της εθνικής του ομάδας και συγκεκριμένα στο 2-0, ήταν... ατάραχος και δεν πανηγύριζε. Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πάγκο που πεταγόταν από πίσω του για να πανηγυρίσει.

Ο Σκαλόνι δεν ήθελε να την πατήσει ξανά, όπως στο ματς με την Ολλανδία και προσπαθούσε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Αλλωστε γνώριζε πως αν η αναμέτρηση δεν φτάσει στο τέλος της, όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά...

Ακόμα και όταν κρίθηκε ο τελικός, με την Αργεντινή να κατακτάει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Λιονέλ Σκαλόνι δεν «μπούκαρε» στον αγωνιστικό χώρο για να γίνει ένα κουβάρι με τους παίκτες του. Αντί αυτού προτίμησε να παραμείνει λίγα δευτερόλεπτα όρθιος μπροστά από τον πάγκο του, να πιει λίγο νερό, να ηρεμήσει, προκειμένου να συνειδητοποιήσει το ιστορικό αυτό επίτευγμα. 

Επειτα όμως άφησε τον συναισθηματικό του κόσμο να τον κυριεύσει και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα στα μάτια του.