Αυτό που ήθελε ο Αραούχο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και «χρώσταγε» από το 2018
i

Σέρχιο Αραούχο/©intime

Αυτό που ήθελε ο Αραούχο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και «χρώσταγε» από το 2018

Κώστας Τσίλης 08:01 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 03.04.2023

Ο Αραούχο πέτυχε στην Τούμπα αυτό που δεν κατάφερε στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά "χρώσταγε" από το 2018 και πλέον έχει συμμετοχή σε 15 γκολ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα

Όταν ο Ματίας Αλμέιδα συζήτησε και ανέλυσε στον Σέρχιο Αραούχο τον νέο ρόλο που ήθελε να του δώσει στο γήπεδο και ο οποίος πλέον δεν θα ήταν στην κορυφή της επίθεσης, ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν το πολυσκέφτηκε. "Να βοηθάω την ομάδα" είχε πει ήδη από το καλοκαίρι ο Αργεντινός φορ. Εξ ου και όπως ο ίδιος λέει, η ασίστ είναι περισσότερες φέτος αλλά αυτό δεν τον απασχολούσε. Μέχρι που ήρθαν οι δυο χαμένες ευκαιρίες στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Ο Αραούχο έλεγε και ξαναέλεγε για εκείνες τις δυο φάσεις που δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Που ήταν και το πρώτο ματς που γύρισε ξανά στην θέση του σέντερ φορ. Από τότε ο αρχηγός της ΑΕΚ την ήθελε και την έψαχνε την ευκαιρία να σκοράρει σε ματς με χαρακτηριστικά ντέρμπι. Και την βρήκε στην Τούμπα και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Πέτυχε το γκολ της νίκης και μάλιστα μ' έναν τρόπο, που φάνηκε σαν να ξεχρεώνει γραμμάτιο από το 2018, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο.

Το πιο δυνατό ουρλιαχτό της αγέλης του Αλμέιδα και του αρχηγού της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:01 - 02.04.2023

Το πιο δυνατό ουρλιαχτό της αγέλης του Αλμέιδα και του αρχηγού της

Άγνωστο αν η νίκη στην Τούμπα ήταν τίτλου για την ΑΕΚ, Σίγουρα όμως ήταν, το πιο δυνατό ουρλιαχτό της αγέλης του Αλμέιδα και ακούστηκε σ’ όλη την ποδοσφαιρική επικράτεια. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Εκείνο το περιβόητο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα στο φινάλε, θα είχε κυλήσει πολύ διαφορετικά, αν στο ξεκίνημα του ματς ο Αραούχο είχε βρει στόχο σε κάτι που είχε δοκιμάσει και ήταν ανάλογα θεαματικό με τον τρόπο που σκόραρε χθες στην Τούμπα. Τότε ο Αργεντινός επιθετικός είχε προσπαθήσει να σκοράρει μ' ένα ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα είχε περάσει ελάχιστα άουτ. Τώρα όμως, κατέληξε στα δίχτυα.

Μ' αυτό το γκολ που πέτυχε ο Αραούχο όχι μόνο έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ αλλά πλέον έχει συμμετοχή φέτος σε 15 τέρματα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Με επτά γκολ και οκτώ ασίστ. Σε τόσο πολλά γκολ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα φέτος, έχει συμμετοχή μόνο ο Λιβάι Γκαρσία. Που μετρά 11 γκολ και τέσσερις ασίστ.