Αυτός είναι ο πρώτος οπαδός που συνελήφθη από τις κάμερες

Οπαδοί ΠΑΟΚ

i

©Intime

Αυτός είναι ο πρώτος οπαδός που συνελήφθη από τις κάμερες

Sportal newsroom 09:43 - 21.02.2024

Από τις κάμερες ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος οπαδός που έριξε κροτίδα στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και συνελήφθη.

Μετά τη λήξη του ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου οπαδού. Ο νεαρός βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας και πέταξε μία κροτίδα κατά τη διάρκειά του αγώνα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη μετά την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν μέσω βίντεο από το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης του γηπέδου της Τούμπας, ενώ μέχρι τον εντοπισμό του για το θέμα ενημερωνόταν συνεχώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο 23χρονος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και για αυτό, αμέσως μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί τον παρέδωσαν στην Στρατονομία.

Με το νέο νόμο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας έχουν καθοριστεί πλέον συγκεκριμένες ζώνες – σημεία κάλυψης των καμερών εντός και εκτός ενός γηπέδου, οι οποίες προκύπτουν από τη σύμβαση Σεν Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης, που κυρώθηκε πρόσφατα (2022) από τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως τα γήπεδα άνοιξαν και πάλι έπειτα από δύο μήνες, ωστόσο τα μέτρα είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα, πλέον προβλέπονται κυρώσεις για ρίψεις κροτίδας ή βεγγαλικών εντός αγωνιστικού χώρου.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικές Αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθη 23χρονος για πυροδότηση δύο κροτίδων και ρίψη μίας εξ αυτών εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα 

Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και η αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης του γηπέδου, οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη ατόμου, που προέβη σε πυροδότηση δύο κροτίδων και ρίψη μίας εξ αυτών εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα την 18-02-2024.

 Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και της αθλητικής νομοθεσίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.