Η «μάχη» της Λεωφόρου με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Η «μάχη» της Λεωφόρου με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό

Γιάννης Λιβανός 09:11 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 21.02.2024

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα «κονταροχτυπηθούν» στη Λεωφόρο το απόγευμα της Τετάρτης (21/02,19:00) στη ρεβάνς του (0-1) της Τούμπας, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Κρίσιμο είναι το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι της Τετάρτης (21/02, 19:00) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, καθώς κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:00, Cosmote Sport 3) στη Λεωφόρο στη ρεβάνς του υπέρ των «πρασίνων» 1-0 της Τούμπας, με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου  Ελλάδας Betsson.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα διεκδικήσει την «κούπα» σε αναμέτρηση κόντρα στον Άρη ή τον Παναιτωλικό, με τους «κίτρινους» να έχουν προβάδισμα μετά το εκτός έδρας 1-0. Η ρεβάνς στο «Κλ. Βικελίδης» έχει προγραμματιστεί για τις 6/3.

Στα του σημερινού αγώνα, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει το προβάδισμα χάρη στο ένα γκολ που πέτυχε στην Τούμπα ο Σπόραρ και θέλει να εκμεταλλευτεί και τη δύναμη-ώθηση που θα του δώσει η κατάμεστη όπως αναμένεται Λεωφόρος.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από το ισόπαλο 2-2 με τη Λαμία στο «Απόστολος Νικολαϊδης», αποτέλεσμα με το οποίο το «τριφύλλι» έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος και μένει να φανεί αν το ματς αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά ή θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των παικτών του Φατίχ Τερίμ.

Για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός εδώ απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα πέναλτι στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά τις δύο ισοπαλίες των δύο ομάδων, ενώ στα προημιτελικά έβγαλε εκτός διοργάνωσης τον Ατρόμητο δύσκολα, αφού στο ματς της Λεωφόρου είχε χάσει 2-1 και χρειάστηκε δύο τέρματα  στο Περιστέρι για να πάρει το εισιτήριο για τους «4».

Να σημειωθεί ότι ο Φατίχ Τερίμ δεν έχει ανακοινώσει αποστολή και μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το αν ο Τούρκος προπονητής θα έχει στη διάθεση του τον Τάσο Μπακασέτα, καθώς η απόφαση για την έφεση που έχει ασκηθεί για την τιμωρία του Έλληνα, λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς θα γνωστοποιηθεί  εντός της ημέρας (21/02).

Επίσης για το «τριφύλλι» εκτός είναι ο Ρούμπεν, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες. Η θετική εξέλιξη για τον Τερίμ είναι πως ο Φώτης Ιωαννίδης προπονείται κανονικά από την Κυριακή και έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση του 70χρονου προπονητή.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μοιάζει να διάγει μία περίεργη περίοδο, με αποκορύφωμα φυσικά τη βαριά ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, την περασμένη Κυριακή (18/02).

Τον τελευταίο καιρό ο «δικέφαλος του βορρά» τα βρίσκει σκούρα στα ντέρμπι που έχει δώσει, αφού έχουν προηγηθεί το 1-1 με την ΑΕΚ και η ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Επομένως και ο ΠΑΟΚ ψάχνει αντίδραση από τα σερί αρνητικά αποτελέσματα και μένει να φανεί αν το κακό διάστημα που προηγήθηκε θα τον αφυπνίσει ή θα του ρίξει ακόμη χαμηλότερα την ψυχολογία του.

Για τους θεσσαλονικείς, ο Τάισον ταξίδεψε κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή  και περιμένει την απόφαση για την έφεση που έχει ασκηθεί για την τιμωρία του λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς, η οποία όπως και για την περίπτωση του Μπακασέτα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της Τετάρτης (21/02).

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει τον Εκόνγκ, που επέστρεψε τραυματίας από το Κόπα Άφρικα, στο οποίο ανακηρύχθηκε MVP, ενώ για λόγους τακτικής ο Ρουμάνος τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους  Ράφα Σοάρες και Τσιγγάρα.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.

Η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες θα είναι η τέταρτη, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη, καθώς ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και το «τριφύλλι» νίκησε  1-0 στον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα. Ισόπαλο (2-2) είχε λήξει το ματς των δύο ομάδων στο «Απ. Νικολαΐδης» για τον πρώτο γύρο στην Stoiximan Super League.

Πιθανές συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ):Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τσέριν, Μπερνάρ Μαντσίνι, Παλάσιος, Σπόραρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τόμας.

Διαιτητές:

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Βοηθοί: Γιαν Ζάιντελ, Ράφαελ Φόλτιν (Γερμανία)

4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Κλειστά χαρτιά από τον Τερίμ: Δεν ανακοίνωσε αποστολή για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Κλειστά χαρτιά από τον Τερίμ: Δεν ανακοίνωσε αποστολή για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Ο Φατίχ Τερίμ δεν ανακοίνωσε αποστολή για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, αναμένοντας τα νεότερα από τον Τάσο Μπακασέτα και τον Άνταμ Τσέριν.

VAR: Μπένιαμιν Κόρτους (Γερμανία), AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής).