Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ έχει πέσει στα 5 εκατ. ευρώ!

Εντέν Αζάρ

i

Photo by Quality Sport Images/Getty Images

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ έχει πέσει στα 5 εκατ. ευρώ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 08:22 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 28.03.2023

Πριν τέσσερα χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, όμως τώρα η χρηματιστηριακή του αξία έχει πέσει στα 5 εκατ. Ο λόγος για τον... άφαντο Εντέν Αζάρ.

«Μαδριλένοι, είμαι εδώ τρία χρόνια με πολλούς τραυματισμούς, με πολλές αναποδιές, όμως του χρόνου θα τα δώσω όλα για εσάς», είχε πει ο Εντέν Αζάρ στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της φιέστας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την κατάκτηση του 14ου Champions League. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να τηρήσει την υπόσχεση του.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός διανύει μια από τις χειρότερες στιγμές ολόκληρης της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχοντας μόλις 296 αγωνιστικά λεπτά τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της «Βασίλισσας». Και αυτό φυσικά έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην αξία του...

Συγκεκριμένα, στα 32 του χρόνια, η χρηματιστηριακή του αξία έχει φτάσει στα 5 εκατομμύρια ευρώ (!) σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Transfermarkt, ενώ πριν τέσσερα χρόνια που είχε υπογράψει στους «μερένχες» (όντας το πιο μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία τους με 100 εκατ. ευρώ) ήταν στα 150 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, έχει προκύψει πτώση 145 εκατομμυρίων ευρώ!

Ωστόσο, το τρελό είναι ότι ο... άφαντος Αζάρ, που βλέπει την καριέρα του χρόνο με τον χρόνο να καταστρέφεται, είναι ο παίκτης που παίρνει τον πιο υψηλό μισθό στην La Liga, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ! Περισσότερα από ποδοσφαιριστές όπως οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Αντουάν Γκριεζμάν και Καρίμ Μπενζεμά, την ώρα που έχει λιγότερη συμμετοχή ακόμα και από παίκτες όπως οι Οντριοθόλα, Βαγιέχο και Μαριάνο.

Το «χρυσό» συμβόλαιο του Εντέν Αζάρ φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2024 και αν η Ρεάλ δεν καταφέρει να τον πουλήσει, προκειμένου να βάλει ένα ποσό στα ταμεία της, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα τον αφήσει να φύγει ως ελεύθερος, έτσι ώστε να τον... ξεφορτωθεί.