Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού με Μαρινάκη και Κοξένογλου
i

© Intime

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού με Μαρινάκη και Κοξένογλου

Sportal newsroom 19:10 - 28.08.2023

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου.

Συνάντηση μεταξύ του προέδρου της super, Βαγγέλη Μαρινάκη, της αναπληρώτριας της Λίγκας, Κάτιας Κοξένογλου και του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8). Το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

«Με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Το προεδρείο της Super League 1 έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλπ), της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές.

Ο Υπουργός ζήτησε από τη Super League 1, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της Επαγγελματικής Διαιτησίας στη χώρα μας.

Επιστολή Μαρινάκη σε Μπαλτάκο: «Έχεις 48 ώρες να αλλάξεις κατεύθυνση γιατί δεν θα αφήσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα χέρια  σου»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:37 - 28.08.2023

Επιστολή Μαρινάκη σε Μπαλτάκο: «Έχεις 48 ώρες να αλλάξεις κατεύθυνση γιατί δεν θα αφήσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα χέρια σου»

Ο πρόεδρος της Super League 1, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και του τόνισε ότι έχει 48 ώρες να αλλάξει κατεύθυνση.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επικείμενες εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με τον νέο τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, αλλά και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων».