Ο Βαγγέλης Παυλίδης έτοιμος να «σπάσει» ιστορικό ρεκόρ του Κρόιφ στην Ολλανδία (vids)

Βαγγέλης Παυλίδης

i

©Photo by Patrick Goosen/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έτοιμος να «σπάσει» ιστορικό ρεκόρ του Κρόιφ στην Ολλανδία (vids)

Κώστας Τόπας 14:15 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 18.10.2023

Ο Βαγγέλης Παυλίδης «τρελαίνει» κόσμο στην Ολλανδία με τις επιδόσεις του, έχοντας σκοράρει και στις οκτώ αγωνιστικές της Eredivisie. Το μεγάλο ρεκόρ του Γιόχαν Κρόιφ που κυνηγάει ο 24χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός.

Αϊντχόφεν και Άλκμααρ είναι οι δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες στη φετινή Eredivisie για την κατάκτηση του τίτλου, με τα βλέμματα όλων των Ελλήνων να είναι στραμμένα στον Βαγγέλη Παυλίδη. Η ομάδα του Έλληνα φορ, είναι αήττητη έως τώρα στο πρωτάθλημα μαζί με την μεγάλη της αντίπαλο για φέτος, Αϊντχόφεν αλλά και τη Φέγενορντ. Η Άλκμααρ βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή και διαθέτει την τρίτη πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος με το 45% αυτών των προσπαθειών χάρη στον 24χρονο Έλληνα διεθνή επιθετικό.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης εντάχθηκε στην Άλκμααρ από τη Βίλεμ τον περασμένο Ιούλιο για 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με το τρέχον συμβόλαιό του να λήγει στις 30 Ιουνίου 2025. Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, το βέβαιο είναι ότι η τωρινή του ομάδα θα γεμίσει τα ταμεία της στο μέλλον...

Πίσω από τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» ο... Έλληνας Θεός

Ο Θεσσαλονικιός επιθετικός έχει σκοράρει σε κάθε μία από τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της Άλκμααρ στο πρωτάθλημα, ένα απίστευτο σερί στην ιστορία της Eredivisie, το οποίο για την ώρα διατηρείται μόνο από τον Γιόχαν Κρόιφ που σκόραρε στους πρώτους 14 αγώνες του Άγιαξ τη σεζόν 1966/67.

Αν θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ όλων των εποχών, ο Παυλίδης θα πρέπει να βρει δίχτυα κόντρα σε Χέρενφεν (εντός), Ενεσέ (εντός), Εξέλσιορ (εκτός), Φέγενορντ (εκτός), Βόλενταμ (εντός) και Ουτρέχτη (εκτός έδρας). Οι πιθανότητες να πετύχει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα αυτό είναι αρκετές καθώς ο 24χρονος επιθετικός φημίζεται για την ευστοχία του στην Ολλανδία, αφού έχει μετατρέψει τα 20 σουτ που έχει επιχειρήσει σε 10 γκολ έως τώρα, που είναι τα περισσότερα από οποιονδήποτε στα κορυφαία επτά πρωταθλήματα της Ευρώπης αυτή τη σεζόν. Μόνο ο Σερού Γκιρασι της Στουτγκάρδης (13) και ο Σαντιάγκο Χιμένες της Φέγενορντ (12) έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα από τα 10 του Παυλίδη.

«Ελπίζω ότι ο Παυλίδης θα πετύχει τριάντα γκολ αυτή τη σεζόν», είπε πρόσφατα ο προπονητής του Πασκάλ Γιάνσεν.

Ο τελευταίος παίκτης της Άλκμααρ που έφτασε κοντά σε αυτό το όριο ήταν ο Βίνσεντ Γιάνσεν, ο οποίος σημείωσε 27 γκολ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος που τράβηξαν την προσοχή της Τότεναμ, αλλά ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας πετύχει έξι γκολ σε 42 εμφανίσεις πριν αποχωρήσει από το Λονδίνο.

Εάν συνεχιστεί αυτή η φόρμα του Βαγγέλη Παυλίδη, δεν είναι απίθανο οι σύλλογοι της Premier League να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά τον Ιανουάριο. Ωστόσο, υπάρχουν δύο προειδοποιητικές... ιστορίες που μπορεί να αποτρέψουν τους συλλόγους από το να κάνουν μια κίνηση για να αποκτήσουν τον Έλληνα φορ.

Ο Παυλίδης και τα παραδείγματα των Γιάνσεν και Τζαχανμπάκς

Σύμφωνα με το Transfermarkt, το ρεκόρ πωλήσεων της Άλκμααρ είναι ο Βίνσεντ Γιάνσεν, ο οποίος όπως προαναφερθήκαμε η πορεία του στα μεγάλα σαλόνια της Premier League δεν ήταν εκείνη που ενδεχομένως περίμεναν οι άνθρωπο της Τότεναμ, όταν έβγαλαν τόσα χρήματα από τα ταμεία τους για να τον αποκτήσουν. 

Ανάλογη ιστορία έχει και ο Ιρανός, Αλιρεζά Τζαχανμπάκς, ο οποίος συμμετείχε άμεσα σε περισσότερα γκολ (33) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017/18 Eredivisie. Αλλά στην Μπράιτον όπου μετακόμισε το καλοκαίρι του 2018 προτού επιστρέψει στην Ολλανδία για χάρη της Φέγενορντ, δεν κατάφερε να σκοράρει ή να μοιράσει ασίστ σε 19 εμφανίσεις στην Premier League το 2018/19. Συνολικά, η καριέρα του στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας τελείωσε με δύο γκολ και μία ασίστ σε 50 συμμετοχές.

Αυτά τα δύο παραδείγματα ενδεχομένως οι ομάδες της Premier League να τα εξετάσουν και στην περίπτωση του Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος βέβαια συνεχίζει το βιολί του και σκοράρει κατά ριπάς με την Άλκμααρ.