Ο Παυλίδης με γκολάρα έστειλε κορυφή την Άλκμααρ, στα μπαράζ υποβιβασμού τον Άγιαξ και στην... ανεργία τον Στάιν!
i

© Photo by ANP via Getty Images

Ο Παυλίδης με γκολάρα έστειλε κορυφή την Άλκμααρ, στα μπαράζ υποβιβασμού τον Άγιαξ και στην... ανεργία τον Στάιν!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 17:32 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 08.10.2023

Το κάκιστο σερί του Άγιαξ συνεχίζεται στο ολλανδικό πρωτάθλημα, με τον Αίαντα να γνωρίζει την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Άλκμααρ και να βυθίζεται στην προτελευταία θέση. Άνοιξε το σκορ ο Παυλίδης.

Ακόμα μία ήττα για τον Άγιαξ, που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα! Μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» για το Europa League, ο Αίαντας γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα του στο ολλανδικό πρωτάθλημα, αφού η Άλκμααρ πέρασε από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», νικώντας με 2-1. Εκ των πρωταγωνιστών ο Βαγγέλης Παυλίδης, που άνοιξε το σκορ.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άγιαξ μάλιστα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής (53% έναντι 47%), αλλά και την πρώτη σημαντική ευκαιρία, που δεν κατάφερε όμως να μετουσιώσει σε γκολ. Στο 36ο λεπτό ο Μπέργκβαϊν μετά από μία ωραία ατομική ενέργεια, πάτησε στην περιοχή και εξαπέλυσε ένα σουτ, το οποίο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα, πριν δημιουργήσει πρόβλημα στον Ράιαν.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, στην οποία ευτύχισαν να βρουν δίχτυα και να πάρουν το προβάδισμα. Στο 45' ο Λάχντο βρήκε εξαιρετικά τον Παυλίδη, που νίκησε με τρομερό σουτ από θέση τετ α τετ τον Γκόρτερ κι έγραψε το 0-1 του πρώτου μέρους.

Δείτε την γκολάρα του Παυλίδη:

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57' η Άλκμααρ βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Μάινανς να «σερβίρει» στον Ντε Βιτ, ο οποίος με ένα πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να μειώσουν με λίγη δόση τύχης στο 73', όταν ο Φαν ντεν Μπούμεν εξαπέλυσε ένα σουτ από το όριο της περιοχής και η μπάλα αφότου κόντραρε στα σώματα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Αίαντας δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε τεράστια ευκαιρία στο 77' να «σφραγίσει» τη νίκη της ομάδας του, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Αυτό όμως δεν κόστισε στην Άλκμααρ, που πήρε μία μεγάλη νίκη κόντρα στον... προβληματικό Άγιαξ.

Κοντά στην απόλυση ο Στάιν

Αυτή η νίκη έφερε την Άλκμααρ στην κορυφή, ενώ ο Άγιαξ με το αρνητικό ξεκίνημα είναι πλέον στα μπαράζ του υποβιβασμού! Σύμφωνα με τον γνωστό ρεπόρτερ Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αλλά και ολλανδικά ΜΜΕ, ο τεχνικός της αντιπάλου της ΑΕΚ στο Europa League, ο Μορίς Στάιν, βρίσκεται στον αέρα κι αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.