Ανάσταση με Γκατούζο στη Μαρσέιγ
i

©intime

Ανάσταση με Γκατούζο στη Μαρσέιγ

Κώστας Τσιακλής 15:57 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 08.10.2023

Η Μαρσέιγ επικράτησε με 3-0 της Χάβρης και πήρε την πρώτη της νίκη υπό τις οδηγίες του Τζενάρο Γκατούζο.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Μαρσέιγ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Χάβρη αφού επικράτησε με 3-0. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των «Μασσαλών» υπό τις οδηγίες του Τζενάρο Γκατούζο. Με αυτόν τον τρόπο οι Μασσαλοί ανέβηκαν έστω και προσωρινά στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο με τα δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά που πέτυχε η ομάδα του γαλλικού νότου.

Ο Ιλιμάν Εντιαγέ στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 18' έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και το γύρισμά του στην περιοχή της Χάβρης βρήκε πάνω στον Αρούνα Σανγκαντέ, ο οποίος άθελά του έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του. Άμεσα ήρθε και το 2-0. Ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, έπειτα από όμορφη πάσα του Αμίν Αρίτ και με λόμπα δεν έδωσε καμία πιθανότητα στον Αρτούρ Ντεσμάς, που μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους «Φωκαείς» στο 40' μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρασούλ Εντιαγέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του «Ρίνο» είχε την ευκαιρία να πετύχει περισσότερα γκολ με τον Ιλμάν Εντιαγέ να χάνει δύο «σίγουρα» γκολ. Τελικά αυτός που το κατάφερε ήταν ο Ισμαίλα Σαρ στο 84'. Ο Σενεγαλέζος δέχθηκε φοβερή πάσα με τακουνάκι από τον Ομπαμεγιάνγκ, και σε κενό βασικά τέρμα έκανε το τελικό 3-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: