Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, αλλά καμία ποινή για άσο της Ρεν – Ανακοίνωση των Γάλλων για επεισόδια στη Βιγιαρεάλ

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, αλλά καμία ποινή για άσο της Ρεν – Ανακοίνωση των Γάλλων για επεισόδια στη Βιγιαρεάλ

Ο βασικός αμυντικός χαφ της Ρεν, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League, Μπαπτίστ Σανταμαρία κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, αλλά δεν υπήρξε ποινή από το δικαστήριο.

Περιπέτεια τέλος για τον Μπαπτίστ Σανταμαρία.

Ο άσος της Ρεν, η οποία θα έρθει στη Λεωφόρο στις 26 Οκτωβρίου για την τρίτη αγωνιστική αγωνιστική του Europa League, για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ήταν στα δικαστήρια με την πρώην σύζυγό του. Ο 28χρονος αμυντικός μέσος με χρηματιστηριακή αξία 14 εκατ. ευρώ (οκτώ συμμετοχές φέτος, έξι στο πρωτάθλημα και δύο στο Europa League) κατηγορήθηκε ότι χτύπησε στο κεφάλι την πρώην γυναίκα του και με τη σειρά του κατήγγειλε ότι εκείνη τον χτύπησε στον αστράγαλο. Το δικαστήριο, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, έκρινε ότι υπήρχε ενδοοικογενειακή βία, αλλά δεν επέβαλε ποινή.

Στο ρεπορτάζ του RMC αναφέρεται: «Κλήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από το ποινικό δικαστήριο της Ρεν για υπόθεση βίας, ο Μπαπτίστ Σανταμαρία και η πρώην σύντροφός του. Κρίθηκαν και οι δύο ένοχοι. Καμία ποινή δεν επιβλήθηκε, ωστόσο, για επεισόδιο που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022.

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεν και η πρώην σύντροφός του κρίθηκαν ένοχοι για ενδοοικογενειακή βία, αλλά εξαιρέθηκαν από την ποινή, για έναν καυγά που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2022, λόγω ενός δύσκολου χωρισμού.

Ο 28χρονος παίκτης και η πρώην σύντροφός του, Στέισι 32 ετών, είχαν κατηγορήσει ο ένας τον άλλον. Ο παίκτης είπε ότι τον κλότσησε στον αστράγαλο κι εκείνη υποστήριξε ότι δέχθηκε δύο χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, πριν αποσύρουν την καταγγελία τους, έπειτα από μερικούς μήνες, ευχόμενοι «μια ειρηνική κατάσταση» για χάρη των παιδιών τους, ενός εξάχρονου αγοριού και ενός κοριτσιού ενός έτους.

«Μπορούμε να σκεφτούμε ότι αν δεν ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν θα υπήρχαν αυτές οι αποφάσεις», τόνισε ο δικηγόρος της Στέισι, ο Σαμί Ζανμπάρ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στις 22 Σεπτεμβρίου. Παρά την απόσυρση της καταγγελίας, η εισαγγελία της Ρεν αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία εναντίον του ζευγαριού, για το επεισόδιο που σημειώθηκε μπροστά στον γιο τους, τον οποίο ο παίκτης έπαιρνε τα Σαββατοκύριακα.

Τον καβγά είχε επιδεινώσει η παρουσία της νέας συντρόφου του ποδοσφαιριστή, για την οποία είχε αφήσει τη Στέισι, όταν εκείνη ήταν 7 μηνών έγκυος. Οι δύο γυναίκες είχαν ανταλλάξει σκληρά λόγια και ο Σανταμαρία, κατέληξε να επιτεθεί στην πρώην γυυναίκα του αν πιστέψουμε τα ιατρικά ευρήματα μετά τον καυγά.

Η Στέισι αρνήθηκε ότι χτύπησε τον Σανταμαρία, ο οποίος από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι “έσπρωξε” τη νεαρή γυναίκα, επειδή φοβόταν για τον αστράγαλό του έπειτα από μία δύσκολη εγχείρηση, αλλά αρνήθηκε ότι τη γρονθοκόπησε. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Ουμπέρ Λασάφρ σημείωσε τη σχετικά ασήμαντη φύση του γεγονότος. «Δεν είναι βίαιοι από τη φύση τους, δεν είναι ένα δυσλειτουργικό ζευγάρι, μιλάμε για μια σκηνή σε μια δεδομένη στιγμή, σε ένα πλαίσιο χωρισμού», είπε».

Η Ρεν, παράλληλα, δέχθηκε καταγγελίες από οπαδούς της για επιθέσεις της ισπανικής αστυνομίας στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βιγιαρεάλ κι εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες μαρτυρίες που συλλέχθηκαν, η Ρεν εκφράζει την αγανάκτησή της για τη μεταχείριση που υπέστησαν οι οπαδοί της πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ.

Παναθηναϊκός: «Απόδραση» από το Ισραήλ πριν την εισβολή της Χαμάς (vids)
EUROPA LEAGUE

13:49 - 07.10.2023

Παναθηναϊκός: «Απόδραση» από το Ισραήλ πριν την εισβολή της Χαμάς (vids)

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφυγε από το Τελ Αβίβ λίγο πριν το ξέσπασμα της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο του αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» που αποβιβάστηκε η ομάδα του Τριφυλλιού.

Οι οπαδοί συναντήθηκαν στο κέντρο της πόλης για να μεταβούν στο γήπεδο, υπό την εποπτεία της ισπανικής αστυνομίας. Το κλίμα ήταν εορταστικό, χωρίς καμία μορφή επιθετικότητας. Παρόλα αυτά, από τις 18.30 μ.μ. έως τις 21:45, οι οπαδοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη βάναυση και εκφοβιστική συμπεριφορά ορισμένων αξιωματικών επιβολής του νόμου. Η Ρεν είναι στο πλευρό των οπαδών, που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη για να υποστηρίξουν την κοκκινόμαυρη ομάδα».