ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δίνουν τα χρωστούμενα της πρεμιέρας και κάνουν... ταμείο

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δίνουν τα χρωστούμενα της πρεμιέρας και κάνουν... ταμείο

Ορέστης Καδδάς 09:16 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 08.10.2023

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δίνουν τα παιχνίδια εξ αναβολής της 1ης αγωνιστικής της Super League κόντρα σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο αντίστοιχα.

Εξ αναβολής αναμετρήσεις έχει το πρόγραμμα της Super League σήμερα, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Παναιτωλικό (19.30) και τον Παναθηναϊκό τον Ατρόμητο (21.30). Οι αναμετρήσεις κανονικά θα διεξάγονταν τον Αύγουστο, αλλά λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων μετατέθηκαν για τη σημερινή ημέρα. Το πρόγραμμα των ομάδων, ειδικά αυτών που αγωνίζονται στην Ευρώπη είναι βαρύ και έτσι αποφασίστηκε οι αγώνες να γίνουν σήμερα (8/10) παρά το γεγονός ότι συμπίπτουν με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

ΑΕΚ - Παναιτωλικός

Η «Ένωση» προέρχεται από την ήττα με τον ΟΦΗ με 2-0 την περασμένη Δευτέρα, ενώ αγωνιζόταν και την Πέμπτη στο Europa League με τον Άγιαξ σε ένα πολύ απαιτητικό ματς που έληξε 1-1. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχεται τον προτελευταίο Παναιτωλικό στην Opap Arena στις 19.30 σε μια αναμέτρηση που είναι πιθανό ο «Πελάδο» να κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον «Αίαντα» για να κρατήσει την ομάδα φρέσκια. Ταυτόχρονα όμως, ο Αργεντίνος ξέρει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απουσίες βαθμών από τώρα.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη προέρχεται από ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα, μετά την ήττα με 1-0 από τη Λαμία. Ήττα που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του Γκάμπριελ Σούρερ. Αντικαταστάτης του είναι ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας από το Αγρίνιο σε ένα πολύ απαιτητικό ματς.

Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ έχουν μείνει οι Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Μοχαμαντί και Γαλανόπουλος, ενώ αντίθετα κανονικά υπολογίζονται οι Ζίνι και Φαν Βέερτ.

Από την άλλη για τους Αγρινιώτες δεν βρίσκονται στην αποστολή ο τραυματίας Ντίαζ, οι Μαυρίας, Οικονόμου λόγω μικροτραυματισμών που αντιμετώπισαν στις προηγούμενες προπονήσεις, ο Τσιγγάρας καθώς και ο Καρέλης. Ο Έλληνας επιθετικός έχει ενοχλήσεις στην μέση και δεν προπονήθηκε. Εκτός βρίσκεται και ο τραυματίας Μπακάκης.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ με 2-2 την τελευταία αγωνιστική στη Super League, ενώ μεσοβδόμαδα είχε και το ταξίδι στο Ισραήλ για τον αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα. Με νίκη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα περάσει μόνη πρώτη και στο -2 από τον πρώτο Ολυμπιακό. Από την άλλη ο Ατρόμητος ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ελπίζουν να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την κούραση των Πρασίνων από το ταξίδι τους για το Europa League. 

Ο Γιοβάνοβιτς έχει και νέο πονοκέφαλο για το σημερινό ματς, καθώς εκτός αποστολής έμεινε ο Χουάνκαρ αφού Ισπανός αριστερός μπακ επέστρεψε με τραυματισμό από το Ισραήλ. Ακόμα εκτός είναι ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, αλλά φυσικά και ο Μάγκνουσον που πρόσφατα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Από την άλλη γεμάτο είναι το απουσιολόγιο του Κρις Κόλμαν. Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Κούντε, ο τραυματίας Ντιρκς που θα επιστρέψει μετά την διακοπή, αλλά και οι Τζοβάρας, Πομόνης και Καραμάνης.