Το παιχνίδι που χρειάζεται ο Πόνσε
i

Έκι Πόνσε/©intime

Το παιχνίδι που χρειάζεται ο Πόνσε

Κώστας Τσίλης 08:32 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 08.10.2023

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο σημερινό ματς με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Πόνσε έχει ανάγκη να την βοηθήσει με γκολ

Μέχρι τώρα η ΑΕΚ έχει πάρει γκολ από στόπερ της (Βίντα), από δεξί μπακ (Σιντιμπέ), από χαφ (Γαλανόπουλος) και έχει πάρει και μπόλικα από τους μεσοεπιθετικούς της. Αντίθετα ο ένας σέντερ φορ της (λέγε με και Γκαρσία), που πέρυσι ήταν και ο πρώτος σκόρερ της, ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα σε επίσημο ματς. Ενώ έτερος φορ (λέγε με Πόνσε) έχει σκοράρει μόλις δυο φορές. Βεβαίως τα γκολ του Αργεντινού επιθετικού με Ολυμπιακό και με Μπράιτον, δεδομένα είχαν "προστιθέμενη" αξία. 

Ωστόσο είναι γεγονός πως ακόμα ο Πόνσε δεν έχει καταφέρει να κρατήσει σταθερά ανοιχτή την γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα. Προφανώς αποτελεί ζήτημα ρυθμού, καθώς η ποιότητα του Αργεντινού, όπως και η ικανότητά του στο σκοράρισμα, δεν είναι προς αμφισβήτηση. Ρυθμός και συντονισμένος βηματισμός με την συνολική επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Κάτι που ακόμα δεν έχει φτάσει στον μέγιστο βαθμό. 

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει καλά πως όλοι οι επιθετικοί, για να βρουν τον ρυθμό τους, χρειάζεται να βρουν γκολ. Αυτή είναι η "τροφή" του σέντερ φορ. Και ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει πως τέτοιου είδους ματς όπως το σημερινό απέναντι στον Παναιτωλικό, μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα για τον Πόνσε. Είναι ένα παιχνίδι που ο Αργεντινός φορ θα "ταϊστεί" πολύ και θα μπει σε πολλές φάσεις. 

Ο χαρακτήρας ενός ματς σαν αυτό της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να βοηθήσει τον Πόνσε ώστε να λυθεί επιθετικά και να ανοίξει και πάλι την γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα. Κάτι φυσικά που θα βοηθήσει ταυτόχρονα και την ΑΕΚ, να "καθαρίσει" ένα ματς στο οποίο έχει πολύ ανάγκη από μια καθαρή και χωρίς άγχος νίκη. Και σε τέτοια ματς, για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να έρθουν γκολ από τον σέντερ φορ.