Βαλβέρδε: «Με μια μπύρα στο χέρι, ο καθένας πιστεύει μπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα στον κόσμο…»

Ερνέστο Βαλβέρδε

i

PrtScr

Βαλβέρδε: «Με μια μπύρα στο χέρι, ο καθένας πιστεύει μπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα στον κόσμο…»

Κώστας Τόπας 09:03 - 06.10.2023

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για την αναμέτρηση της Μπιλμπάο με την Αλμερία αλλά και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του.

Η Μπιλμπάο θα επιδιώξει απόψε (06/10, 22:00) την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, κόντρα στην Αλμερία για την 9η αγωνιστική της La Liga. Οι Βάσκοι έχουν ξεκινήσει ικανοποιητικά τη φετινή σεζόν βρισκόμενοι στην έκτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 14 βαθμούς.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί ερχόμαστε από μια ήττα και θέλουμε να γίνουμε πιο δυνατοί στην έδρα μας. Έρχονται σε μια ευαίσθητη στιγμή. Το παιχνίδι είναι θεμελιώδες γιατί είναι τρεις βαθμοί και προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού πάντως, θεωρεί ότι κανείς δεν πρέπει να δώσει την Μπιλμπάο ως ξεκάθαρο και αποφασισμένο φαβορί λόγω της βαθμολογίας αλλά και της δύσκολης κατάστασης που περνάει φέτος η Αλμερία. «Όποιος το σκέφτεται δεν ζει σε αυτόν τον κόσμο. Μόνο όσοι είναι μέσα ξέρουν τη δυσκολία των αγώνων. Με μια μπύρα στο χέρι λύνεις τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου... φαντάσου στο ποδόσφαιρο», κατέληξε ο Ισπανός προπονητής.

Ο «Τσινγκούρι» είναι ήδη ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο της Μπιλμπάο, έχοντας καθοδηγήσει τους Βάσκους σε 357 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Βαλβέρδε έχει εξασφαλίσει με την Αθλέτικ Μπιλμπάο πέντε ευρωπαϊκές εξόδους σε έξι σεζόν, ενώ έχει και την κατάκτηση του ισπανικού Super Cup.