Βιεϊρίνια-Ντάντας τα... ερωτηματικά του ΠΑΟΚ

Τιάγκο Ντάντας-Αντρέ Βιεϊρίνια

i

©intime

Βιεϊρίνια-Ντάντας τα... ερωτηματικά του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 14:22 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 31.05.2023

Αντρέ Βιεϊρίνια και Τιάγκο Ντάντας είναι ξεχωριστές περιπτώσεις για τον ΠΑΟΚ.

Στα συμβόλαια που λήγουν είναι κι αυτά του Βιεϊρίνια και του Ντάντας, αλλά για τους δύο Πορτογάλους δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τον Βιεϊρίνια, θέλει να συνεχίσει για έναν χρόνο ακόμη, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει, αλλά ακόμη δεν έχει συζήτηση για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Η υπόθεση Βιεϊρίνια θα κλείσει μετά από μια συζήτηση με τον προπονητή και μάλλον και με την ιδιοκτησία, καθώς πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση.

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως σαφώς θα έχει μικρότερο ρόλο τη νέα σεζόν, αλλά θεωρεί πως μπορεί με την εμπειρία του να βοηθήσει τόσο στα αποδυτήρια και στη καθημερινότητα της ομάδας, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον εκτιμά ως ποδοσφαιριστή και ως προσωπικότητα και δεν είναι αντίθετος στην προοπτική να παραμείνει ο Βιεϊρίνια με έναν τέτοιο ρόλο. Ωστόσο, όλα θα κριθούν από την κουβέντα που πιθανότατα θα έχει ο έμπειρος ποδοσφαιριστής με την ιδιοκτησία και πιο συγκεκριμένα, τον Ιβάν Σαββίδη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο 37χρονος θα έχει ρόλο στον ΠΑΟΚ και μετά το πέρας της καριέρας του.

Όσο για τον Ντάντας, παρά τα όσα λένε στην Πορτογαλία, περί δήθεν αγοράς του από τον ΠΑΟΚ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο ΠΑΟΚ έχει καταστήσει σαφές στην Μπενφίκα ότι θέλει να τον κρατήσει για ένα χρόνο ακόμη δανεικό, αλλά χωρίς υποχρεωτική οψιόν.

Ο Ντάντας είναι σύμφωνος, η Μπενφίκα το βλέπει θετικά και εφόσον αυτά αποτυπωθούν και στα συμβόλαια ο Τιάγκο Ντάντας θα παραμείνει στην Τούμπα Όσον αφορά τη ρήτρα του συμβολαίου φαίνεται να καταλήγει στα τέσσερα εκατομμύρια, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί.

Ο Ντάντας έχει κατανοήσει πως στον σύλλογο από την Λισαβόνα δεν έχει μέλλον και για αυτό το λόγο θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ ως κλαμπ είναι μια ομάδα, που μπορεί να τον βοηθήσει να κάνει το επόμενο βήμα. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον τελικά ο Δικέφαλος και η Μπενφίκα συμφωνήσουν.