Οι Παναθηναϊκοί έχουν... εξαπλωθεί σε όλη την Ισπανία

Κόσμος Παναθηναϊκού

i

©Intime

Οι Παναθηναϊκοί έχουν... εξαπλωθεί σε όλη την Ισπανία

Πρασίνισαν Βαλένθια, Βαρκελώνη, Καστεγιόν και άλλες περιοχές, αλλά το ραντεβού είναι το απόγευμα στο Βιγιαρεάλ.

Ακόμα μία εκτός έδρας ευρωπαϊκή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ακόμα μία βραδιά απ' αυτές που είχαν λείψει στον σύλλογο και στον κόσμο του. Οι πράσινοι επιστρέφουν στο Βιγιαρεάλ μετά από περίπου 15 χρόνια. Είχαν παίξει και πάλι εδώ τον Φλεβάρη του 2009, στό τότε «Μαδριγάλ», νυν «Θεράμικα». Ένα υπέροχο γήπεδο, κίτρινο από άκρη σε άκρη, σε μια πολύ μικρή πόλη. Σχεδόν χωριό.

Εδώ ο κόσμος έχει την τοπική ομάδα πολύ ψηλά, γι' αυτό και το γήπεδο, χωρητικότητας περίπου 25.000 θέσεων, είναι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι γεμάτο. Σήμερα όμως το χρώμα του δε θα είναι μονάχα κίτρινο. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει περίπου 1.200 εισιτήρια, πλην όμως ο κόσμος του εδώ δε θα είναι τόσος απόψε το βράδυ. Και φάνηκε αυτό από χθες, όταν πια άρχισαν να εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού και στο Βιγιαρεάλ και στο Καστεγιόν, που είναι δίπλα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναμένεται να είναι περισσότεροι από 1.500, πολλοί εκ των οποίων έχουν αγοράσει μεμονωμένα εισιτήρια σε διάφορες θύρες του γηπέδου. Άλλωστε η κατάσταση στο Βιγιαρεάλ είναι αρκετά... safe. Και ανάμεσα σε Ισπανούς να βρίσκονται, δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι η κουλτούρα τέτοια.

Αρκετός κόσμος μάλιστα βρήκε την ευκαιρία για εκδρομή όχι μόνο στο μικρό Βιγιαρεάλ, που η αλήθεια είναι πως δεν «λέει κάτι» σαν πόλη, αλλά σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας πολύ πιο όμορφες. Όπως την Βαλένθια, που είναι σε απόσταση περίπου μίας ώρας από εδώ που βρισκόμαστε, αλλά φυσικά και την υπέροχη Βαρκελώνη.

Οι Παναθηναϊκοί είναι... διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της Ισπανίας, αλλά σήμερα το απόγευμα το ραντεβού τους είναι κοντά στο γήπεδο προκειμένου να πάνε οι περισσότεροι μαζί σε αυτό. Και να δημιουργήσουν τη δική τους ατμόσφαιρα, δίνοντας χρώμα σε ακόμα μία ευρωπαϊκή βραδιά απ' αυτές που τους είχαν λείψει. Όπως έκαναν φέτος στο Κόζιτσε, την Μπράγκα, τη Χάιφα και τη Ρεν.