Παναθηναϊκός: Το «χαμήλωμα των στροφών» έχει τις εξηγήσεις του

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Το «χαμήλωμα των στροφών» έχει τις εξηγήσεις του

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:33 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 29.11.2023

Ο Παναθηναϊκός έχει τα προβλήματα του αυτή την εποχή, τα οποία είναι απολύτως φυσιολογικά. Το Sportal εξηγεί τη νέα πραγματικότητα των «πρασίνων» και την αναμενόμενη κάμψη στην απόδοση τους.

Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εμφάνισε και ορισμένα ανησυχητικά συμπτώματα, ανεξαρτήτως των ατομικών λάθων. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποδιοργανώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου και δεν διεκδίκησαν με αξιώσεις την ανατροπή του σκορ. Ωστόσο, όλα στο άθλημα έχουν την εξήγηση τους και δεν προκύπτουν ουρανοκατέβατα. Η κάμψη στην απόδοση των «πράσινων» σε αυτό το τάιμινγκ δεν προέκυψε αναπάντεχα και έχει μερικές παραμέτρους.

Ο Παναθηναϊκός παίζει ποδόσφαιρο από τις 25 Ιουλίου, όταν αντιμετώπισε τη Ντνίπρο στη Σλοβακία στον Β’ Προκριματικό του Champions League. Ταυτόχρονα με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, όμως οι δύο της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στο Conference League με αντιπάλους πολύ μικρότερης δυναμικότητας.

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας για τις αιτίες του ντεφορμαρίσματος του Μπρινιόλι και για το ερώτημα εν όψει Βιγιαρεάλ (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:05 - 27.11.2023

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας για τις αιτίες του ντεφορμαρίσματος του Μπρινιόλι και για το ερώτημα εν όψει Βιγιαρεάλ (vid)

Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν; Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει εν όψει Βιγιαρεάλ και στο οποίο αναφέρεται ο Μπάμπης Τσιμπίδας, μέσω της κάμερας του Sportal.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός για να παρουσιαστεί έτοιμος και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις απέναντι στη Ντνίπρο και έπειτα με τη Μαρσέιγ και τη Μπράγκα, έπρεπε να φορμαριστεί νωρίτερα. ΑΕΚ και Ολυμπιακός άρχισαν αργότερα, όμως τέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδες λιγότερο ισχυρές. Δίκαιο εν μέρει, αφού έχουν μεγαλύτερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA από το Τριφύλλι.

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κινήθηκε από την αρχή της σεζόν με υψηλές στροφές και είναι αναμενόμενο να παρουσιάσει μία κάμψη στην απόδοση του μετά από ένα τετράμηνο. Πόσο μάλλον όταν οι «πράσινοι» έχουν γεμάτο καλεντάρι σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη και δεν μπορούν να συνεχίσουν μόνιμα στα... κόκκινα.

Υποχώρησε στο αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. η ΕΠΟ: Άλλαξαν οι ημερομηνίες του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης

Υποχώρησε στο αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. η ΕΠΟ: Άλλαξαν οι ημερομηνίες του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης

Ημερομηνία αλλάζουν το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και το ΑΕΚ - Άρης τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου. Η ΕΠΟ υποχώρησε στο αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας και ως εκ τούτου αμφότερα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 10 και 17 του Γενάρη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η τωρινή έκδοση του Παναθηναϊκού δεν είχε συνηθίσει ούτε σε μία απαιτητική διαδικασία των καλοκαιρινών προκριματικών, ούτε σε συνεχόμενες αναμετρήσεις στη συχνότητα «Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή». Είναι μία πραγματικότητα που αποτελούσε τη δεύτερη φύση του οργανισμού του Τριφυλλιού, αλλά σε παλαιότερες εποχές.

Είναι φυσιολογικό αυτή η προσαρμογή να ενέχει δυσκολίες και κινδύνους για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το ζητούμενο είναι να ανταπεξέρθουν όσο το δυνατόν καλύτερα, με τις μικρότερες απώλειες. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και έχει σοβαρές πιθανότητες να συνεχίσει στην Ευρώπη μετά τα Χριστούγεννα, οπότε εκπληρώνει τους σκοπούς του.

Εξυπακούεται πως ο Γιοβάνοβιτς δεν θα επικαλεστεί δικαιολογίες και η ομάδα του πρέπει να παρατάσσεται ανταγωνιστική. Ο Σέρβος το επιδιώκει και στον προγραμματισμό του, έχει υπολογίσει αυτά τα ζητήματα, με στόχο ο Παναθηναϊκός να τα ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό.