Η ισπανική Ομοσπονδία διέγραψε τον VAR του «Μεστάγια» κι άλλους πέντε διαιτητές (vid)

Βινίσιους

i

PrtScr

Η ισπανική Ομοσπονδία διέγραψε τον VAR του «Μεστάγια» κι άλλους πέντε διαιτητές (vid)

Κώστας Τόπας 09:49 - 23.05.2023

Η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Τεχνική Επιτροπή Διαιτητών διέγραψαν έξι διαιτητές μετά την υποτιθέμενη ρατσιστική κακοποίηση του Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο Βινίσιους βρέθηκε στο επίκεντρο της ήττας της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 από τη Βαλένθια την Κυριακή (21/05) για όλους τους λάθος λόγους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε μια έντονη αντιπαράθεση με οπαδούς των «νυχτερίδων», οι οποίοι εξαπέλυσαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του. Μιλώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αγώνα, ο Βινίσιους δημοσίευσε μια ισχυρή δήλωση καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτών των οπαδών και την έλλειψη δράσης από τη La Liga.

Σύμφωνα με τη «Marca», οι ιθύνοντες της RFEF αποφάσισαν να τιμωρήσουν αρχικά τον Video Assistant Referee στο ματς των «νυχτερίδων με τους «μερένχες», Ιγκλέσιας Βιλανουέβα. Η Ομοσπονδία δυσαρεστήθηκε από τη φάση της αποβολής του Βινίσιους, καθώς θεωρεί πως ο Ισπανός διαιτητής δεν έδωσε ολοκληρωμένη εικόνα προς τον Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής είδε στο μόνιτορ μόνο τη στιγμή που ο Βινίσιους χτύπησε τον Ούγκο Ντούρο, ενώ προηγουμένως ο Ισπανός του έκανε κεφαλοκλείδωμα, αλλά δεν αποβλήθηκε παρέα με τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό.

Μαζί με τον Βιλανουέβα τιμωρήθηκαν ακόμα και πέντε διαιτητές VAR, ανάμεσα στους οποίους οι Εστράδα Φερνάντες και Γκονζάλεθ Γκονζάλεθ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Marca» της Μαδρίτης δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο την Τρίτη (23/05) ζητώντας από την Ισπανία να γίνει μια «αντιρατσιστική» χώρα, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τον Βινίσιους. Από την πλευρά του, ο αστέρας της Ρεάλ δίνει αγώνα, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα ρατσισμού εις βάρος του, αλλά και άλλων παικτών στα γήπεδα. 

Το εμβληματικό μνημείο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έσβησε τα φώτα προς υποστήριξη του Βινίσιους
LA LIGA

08:52 - 23.05.2023

Το εμβληματικό μνημείο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έσβησε τα φώτα προς υποστήριξη του Βινίσιους

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το περίφημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή έσβησε τα φώτα του για μία ώρα το βράδυ της Δευτέρας (22/05) ως σύμβολο του συλλογικού αγώνα κατά του ρατσισμού με αφορμή τον Βινίσιους και όλους όσους υποφέρουν από προκαταλήψεις στον κόσμο.

Μάλιστα, δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, στο οποίο έχει καταγράψει τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε σε διάφορα γήπεδα όπως το Μεστάγια, το Μετροπολιτάνο, το Καμπ Νου, το Σον Μόις, το Χοσέ Ζορίγια.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη γενέτειρα του Βινίσιους, το περίφημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή έσβησε τα φώτα του για μία ώρα το βράδυ της Δευτέρας (22/05 ) ως σύμβολο του συλλογικού αγώνα κατά του ρατσισμού με αφορμή τον Βινίσιους και όλους όσους υποφέρουν από προκαταλήψεις στον κόσμο.