Η σοκαριστική «κούκλα Βινίσιους» σε γέφυρα της Μαδρίτης και οι τέσσερις συλλήψεις (vid)

Η «κούκλα Βινίσιους»

i

PrtScr

Η σοκαριστική «κούκλα Βινίσιους» σε γέφυρα της Μαδρίτης και οι τέσσερις συλλήψεις (vid)

Κώστας Τόπας 11:22 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 23.05.2023

Η Αστυνομία της Ισπανίας προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στη Μαδρίτη που κατηγορούνται για την υπόθεση της «κούκλας» με τον Βινίσιους και ένα υβριστικό πανό κατά της Ρεάλ που ύψωσαν οπαδοί της Ατλέτικο σε γέφυρα της Μαδρίτης.

Oρισμένοι οπαδοί της Ατλέτικο προχώρησαν σε μία απαράδεκτη ενέργεια πριν από μερικούς μήνες με στόχο τον Βινίσιους. Συγκεκριμένα, πριν την αναμέτρηση με τους «μερένχες» τον περασμένο Ιανούαριο, ανήρτησαν ένα πανό κατά της Ρεάλ σε μια γέφυρα κοντά στο προπονητικό κέντρο των «μερένχες» και κρέμασαν και μία κούκλα με φανέλα του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας ήταν ήδη στο στόχαστρο των οπαδών της Ατλέτικο, στον αγώνα πρωταθλήματος που διεξήχθη στο «Μετροπολίτανο». Λίγους μήνες αργότερα, οι ισπανικές Αρχές προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων που φέρεται να κρέμασαν μια μαύρη κούκλα με τη φανέλα του Βινίσιους σε γέφυρα της Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί σάλος με τις ρατσιστικές επιθέσεις προς τον μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, καθώς νέο βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει τον Βραζιλιάνο να υποδεικνύει τον οπαδό της Βαλένθια που του επιτέθηκε ρατσιστικά.

Ο «Βίνι» έσπασε τη σιωπή του και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας τα συναισθήματα του. Συγκεκριμένα ο Βινίσιους έγραψε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι φυσιολογικός στη La Liga. Ο ανταγωνισμός τον θεωρεί φυσιολογικό, το ίδιο και η Ομοσπονδία και οι αντίπαλοι ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές. Λυπάμαι πολύ. Το πρωτάθλημα που κάποτε άνηκε στον Ροναλντίνιο, στον Ρονάλντο, τον Κριστιάνο, και τον Μέσι σήμερα ανήκει στους ρατσιστές.