Τρίγωνο των Βερμούδων οι Λιβάι - Φαν Βερτ - Αραούχο, έκρυψαν τη μπάλα και η ΑΕΚ συνέτριψε το Βόλο 4-0

Τρίγωνο των Βερμούδων οι Λιβάι - Φαν Βερτ - Αραούχο, έκρυψαν τη μπάλα και η ΑΕΚ συνέτριψε το Βόλο 4-0

Κώστας Τσίλης 21:31 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 28.12.2022

Με οκτώ χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό της, η ΑΕΚ έκανε πάρτι στο Πανθεσσαλικό και με την τριάδα των επιθετικών της να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Βόλου, επικράτησε με σκορ 4-0.

Ίσως το γεγονός πως στο Πανθεσσαλικό Στάδιο βρέθηκαν περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ, να έκαναν τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να αισθάνονται πως παίζουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά και αυτούς του Βόλου, να νιώθουν μάλλον… αφιλόξενα. Γι αυτό και η ΑΕΚ έκανε ένα παιχνίδι, κυρίως ένα πρώτο ημίχρονο, σαν να ήταν στο σπίτι της και κέρδισε δια περιπάτου με 4-0. Με ασφυκτική πίεση, με δημιουργία φάσεων, αλλά κυρίως με τρία γκολ. Χωρίς επί της ουσίας να αφήσει περιθώρια για καμία αντίδραση από τον Βόλο. Και από την στιγμή που πήγε με το 3-0 υπέρ της στα αποδυτήρια, όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα.

Βεβαίως το κλειδί για να φτάσει η ΑΕΚ σ’ αυτό το εύκολο 3-0 από το ημίχρονο, ήταν η λειτουργία που είχε στην τετράδα της επίθεσής της. Ο Γκαρσία, ο Αραούχο, ο Πινέδα, που έπαιζαν πίσω από τον φορ, αλλά και ο Φαν Βέερτ που ήταν στην κορυφή, έκαναν πράγματα και θαύματα, χωρίς ο Βόλος να μπορεί να τους σταματήσει. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως αυτοί οι τέσσερις έχουν συμμετοχή στα τρία γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ. Ο Αραούχο έδωσε δυο ασίστ, ο Πινέδα έβαλε ένα γκολ, ο Φαν Βέερτ έβαλε ένα γκολ και ο Λιβάι έδωσε μια ασίστ και ξεκίνησε και το πρώτο γκολ.

Αυτό που έχει σημασία για τον Αλμέιδα, είναι πως και τα τρία γκολ της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, προήλθαν από συνεργασίες της επιθετικής γραμμής. Στο 16ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Γκαρσία πέρασε την μπάλα κάθετα μέσα στην περιοχή στον Αραούχο, εκείνος έβγαλε «ξυραφιά» σέντρα και με κεφαλιά ο Μήτογλου άνοιξε το σκορ. Στο 30΄ η συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ ήταν ακόμα πιο θεαματική. Ο Γκαρσία έκανε εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια από την δεξιά πλευρά, «έσπασε» την μπάλα στα όρια της περιοχής στον Πινέδα και ο Μεξικανός με δυνατό πλασέ βρήκε δίχτυα. Και οι εντυπωσιακές συνεργασίες του πρώτου ημίχρονου για τους παίκτες της ΑΕΚ, ολοκληρώθηκαν στο 35’, όταν μετά από πρέσινγκ ο Γιόνσον έκλεψε, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο μέσα στην περιοχή, εκείνος έστρωσε στον Φαν Βέερτ που άδειασε αντίπαλο και πλάσαρε σωστά.

Προφανώς και με το σκορ στο 3-0, όλο το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Κυρίως για τον Βόλο που έδειχνε να μην έχει τις δυνάμεις για να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Διότι για τον Αλμέιδα ήταν σημαντικό να κάνει συντήρηση ενόψει της συνέχειας, αλλά και να φέρει από τον πάγκο παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμό και χρειαζόντουσαν αγωνιστικό ρυθμό. Όπως ο Άμραμπατ και ο Τσούμπερ. Με τον Μαροκινό να μπαίνει «φουριόζος» στο γήπεδο και στην πρώτη προσπάθεια στο 67’ να βγάζει σέντρα στον Γκαρσία και εκείνος με δυνατή κεφαλιά να γράφει το 4-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ. Παρόλο που η ΑΕΚ χάρη στα μεγάλα κέφια του Άμραμπατ, έβγαλε κι άλλες φάσεις, που όμως ούτε ο Αραούχο, ούτε ο Λιβάι μπόρεσαν να τις κάνουν γκολ.

Οι ενδεκάδες:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ουες, Σιέλης, Πίρινεν, Ματίγια(76’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεθκίδα (46’ Κούτσιας), Νόκαερτ, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μήτογλου, Μουκουντί(75’ Τζαβέλλας), Ρότα(75’ Σιντιμπέ), Γιόνσον (65’ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι, Πινέδα(65’ Τσούμπερ), Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ (65’ Άμραμπατ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο τρόπος που μπήκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι και έβαλε τον Βόλο στην περιοχή του, έκρινε το παιχνίδι. Ήταν πολύ προφανές πως ήταν θέμα χρόνου να βρει το γκολ, με τον τρόπο που έκτιζε η ΑΕΚ τις επιθέσεις της αλλά και με τις απαντήσεις που δεν έβρισκε ο Βόλος. Και φυσικά με το ματς να είναι 0-2 στο 30’ και 0-3 στο 35’, όλα έγιναν απλούστατα για την ΑΕΚ.

MVP

Είναι αλήθεια πως από τέτοιο ματς που έκανε η ΑΕΚ, πολλοί θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του πολυτιμότερου. Όμως στο… νήμα από τον Αραούχο που έδωσε δυο ασίστ, τον τίτλο τον κερδίζει ο Γκαρσία. Ο Λιβάι έβαλε ένα γκολ, έδωσε μια ασίστ και ξεκίνησε και την φάση του πρώτου γκολ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Αλμέιδα μπορεί να έβαλε για πρώτη φορά τον Φαν Βέερτ στην βασική ενδεκάδα σε ματς πρωταθλήματος, όμως επί της ουσίας σχηματισμό σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην Λαμία δεν άλλαξε. Χρησιμοποίησε πάλι αυτό το ιδιόμορφο 4-4-2, με τον Πινέδα να ξεκινά μεν τις προσπάθειες του από τα άκρα, αλλά να παίζει κυρίως στον άξονα. Από την άλλη μεριά, ο Μπράτσος κράτησε το σύστημα 4-5-1, που συνήθως εφαρμόζει στα παιχνίδια του. Και πρακτικά μέσα στο γήπεδο, ήταν 4-2-3-1.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Φαν Βέερτ συνεχίζει το… βιολί του. Σκόραρε και στο Πανθεσσαλικό και μετρά τέσσερα γκολ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια του με την ΑΕΚ. Στα δυο ήταν βασικός και στο ένα ήρθε από τον πάγκο.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH

Η ΑΕΚ συνεχίζει τα εκτός έδρας και μετά τον Βόλο, πηγαίνει στα Γιάννενα για το ματς με τον ΠΑΣ, την Τρίτη 3 του Γενάρη. Από την άλλη μεριά ο Βόλος, θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, επίσης την Τρίτη στις 3 του Γενάρη.