Βόλος: «Επιτέλους οι ιθύνοντες της διαιτησίας ας μας απαλλάξουν από διαιτητές τύπου Τσαγκαράκη»

Πέτρος Τσαγκαράκης

i

© Intime

Βόλος: «Επιτέλους οι ιθύνοντες της διαιτησίας ας μας απαλλάξουν από διαιτητές τύπου Τσαγκαράκη»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:08 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 09.10.2023

Μετά την πρόκριση μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Βόλος εξέδωσε ανακοίνωσε κι εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τσαγκαράκη.

Τον πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ηττήθηκε στους «Ζωσιμάδες» από το Βόλο με 2-1, για τη 5η φάση του θεσμού. Η ομάδα του Τάσου Μπράτσου είχε σε πολύ καλή μέρα τον Χουάν Μάνουελ Γκαρσία, ο οποίος με τα δύο τέρματα που πέτυχε έδωσε τη πρόκριση στους Θεσσαλούς για τους «16» του θεσμού.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ωστόσο τα παράπονα για τη διαιτησία δεν έλειψαν. Η ομάδα της Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε ανεπαρκή τον διαιτητή Τσαγκαράκη για τις πολλές κάρτες κι ένα ανύπαρκτο πέναλτι όπως αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Για μία ακόμη φορά είμαστε αναγκασμένοι να ασχοληθούμε με την απαράδεκτη διαιτησία του Πέτρου Τσαγκαράκη, ο οποίος ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο ματς του κυπέλλου της ομάδας μας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικές σκοπιμότητες ο Πέτρος Τσαγκαράκης έδωσε 2 κόκκινες και 10 κίτρινες κάρτες, ενώ καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος της ομάδας μας, αποδεικνύοντας πόσο ανεπαρκής διαιτητής είναι.

Επιτέλους οι ιθύνοντες της διαιτησίας ας μας απαλλάξουν από διαιτητές τύπου Τσαγκαράκη. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί νέοι διαιτητές για να τους διαδεχθούν».

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι με τη πρώτη τους τελική ευκαιρία στο 8ο λεπτό βρήκαν δίχτυα με τη κεφαλιά του Πέδρο Κόντε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Βόλος σε εκείνο το διάστημα δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο, είχε κάποιες αντεπιθέσεις που όμως εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους αμυντικούς των Ηπειρωτών.

Ωστόσο στο 32' η ομάδα του Τάσου Μπράτσου πήρε το προβάδισμα. Ο Νικολάι Άλχο έκανε την σέντρα, βρήκε τον Χουάν Μάνουελ Γκαρσία και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1. Δύο λεπτά μετά οι Θεσσαλοί διπλασιάσαν τα τέρματά τους με τη κεφαλιά του Γκαρσία, μετά την ασίστ του Κόμπα. Έτσι ο Αργεντίνος εξτρέμ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Στην επανάληψη οι Ηπειρώτες έφτασαν πολύ κοντά στο να μειώσουν το σκορ, όμως η κεφαλιά του Γκάρο σταμάτησε στην «αγκαλιά» του Σιαμπάνη. Στο 87ο λεπτό η ομάδα του Θανάση Στάικου κέρδισε πέναλτι, μετά το σουτ του Πανάγου, το οποίο βρήκε στο χέρι των παικτών του Βόλου. Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.