Επεισοδιακό 2-2 στο Πανθεσσαλικό, με δακρυγόνα, φινάλε - παρωδία και οργή του Ολυμπιακού για τον Παπαπέτρου

Η ατμόσφαιρα στο Βόλος - Ολυμπιακός

i

© Intime

Επεισοδιακό 2-2 στο Πανθεσσαλικό, με δακρυγόνα, φινάλε - παρωδία και οργή του Ολυμπιακού για τον Παπαπέτρου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:37 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:12 - 03.12.2023

Σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι, Βόλος και Ολυμπιακός έμειναν στο 2-2, για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι Πειραιώτες είχαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου και τελικά ο κόσμος έκανε... άνω - κάτω το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Έπειτα από σχεδόν μία ώρα, το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μετά από δύο λεπτά, με τους παίκτες να κάνουν πάσες και ενώ υπολείπονταν ακόμα αρκετά λεπτά καθυστερήσεων.

Σε ένα παιχνίδι που θα μείνει γραμμένο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, Βόλος και Ολυμπιακός πήραν από έναν βαθμό στο Πανθεσσαλικό. Το ματς της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που έκαναν οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης, με τα παράπονα προς τον Τάσο Παπαπέτρου από τους «ερυθρόλευκους» να είναι πολλά.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ SPORTAL ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Τα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο ήταν αναγνωριστικά, με τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Όσο ο χρόνος πέρναγε, οι Πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν τις γραμμές τους και να πιέζουν για το προβάδισμα. Μεγάλη στιγμή δεν είχαν βέβαια, παρόλα αυτά ήταν πιο πιεστικοί. Όμως αυτό που δεν υπολόγιζαν ήταν πως ο Ρέτσος θα μαρκάρει εντός της περιοχής τον Γκαρσία, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι και ο ίδιος να δεχθεί κόκκινη κάρτα έπειτα από παρέμβαση VAR (18’). 

Ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε πρώτο χρόνο την προσπάθεια του Μωραϊτη, όμως ο τελευταίος πήρε το ριμπάουντ και έκανε τελικά το 1-0 στο 20’. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε ψηλά και τελικά βρήκε την ισοφάριση, επίσης από τη λευκή βούλα. Ο Κόστιτς έκανε κακή έξοδο και μάρκαρε τον Μπιανκόν, με αποτέλεσμα ο Παπαπέτρου να καταλογίσει ξανά την εσχάτη των ποινών. 

Αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος με άψογη εκτέλεση στο 43’ έκανε το 1-1 και άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Βόλος έμεινε με 10 παίκτες, μετά το μαρκάρισμα του Μύγα στον Φορτούνη, το οποίο έφερε δεύτερη κίτρινη στον πρώτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το ματς να γίνεται… άνω - κάτω. Ο Βόλος με το «καλημέρα» κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ιμπόρα στον Μωραΐτη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκαρθία στο 50’. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση (55’), με τη σέντρα του Ροντινέι να μην απομακρύνεται σωστά από τον Καλογερόπουλο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του. Λίγο αργότερα (57’) οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μωραΐτη, όμως ο Παπαπέτρου έδειξε «παίζετε».

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 3-2 χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Μασούρας (61’), όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τους Πειραιώτες να φωνάζουν για το γεγονός πως ο Ελ Κααμπί ήταν καλυμμένος. Αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Μαρτίνεθ, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν για το τρίτο γκολ. Αυτό τελικά ήρθε λίγο πριν το φινάλε, με τον Μαροκινό να παίρνει κεφαλιά εντός της περιοχής, έπειτα από ασίστ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Όμως και αυτό ακυρώθηκε καθώς ο δεύτερος ήταν εκτεθειμένος και έτσι το 2-2 παρέμεινε. Εκεί ακολούθησε το απόλυτο χάος!

Οι οπαδοί των Πειραιωτών ήταν έξαλλοι και προκάλεσαν επεισόδια, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα και την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Οι παίκτες παρέμειναν για κάμποση ώρα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τελικά να οδηγηθούν δακρύζοντας στα αποδυτήρια. Έπειτα από διαβουλεύσεις το ματς τελικά συνεχίστηκε, αποτελώντας... παρωδία. Οι ποδοσφαιριστές αντάλλαζαν πάσες και απλά περπατούσαν στο γρασίδι, ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο λεπτά πριν τελειώσουν οι καθυστερήσεις. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η φάση που τα έκρινε όλα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, ήταν το γκολ που πέτυχε ο Μασούρας. Στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δεν κατάλαβαν ποτέ για ποιον λόγο ακυρώθηκε το τέρμα του Έλληνα, το οποίο θα έφερνε την ανατροπή στο σκορ. Αυτό ήταν που προκάλεσε το ντόμινο εξελίξεων, μέχρι να φτάσουμε στη διακοπή. 

MVP:

Όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο και μάλιστα απολαυστικό ποδόσφαιρο, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γκαρθία. Κέρδισε το πέναλτι που έφερε το προβάδισμα της ομάδας του, εκτέλεσε εύστοχα από τα έντεκα μέτρα για το 2-1 και γενικά ήταν πολύ αποδοτικός στο κομμάτι της επίθεσης για τον Βόλο

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΣΕΣ:

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Καμαρά, Ιμπόρα, Μπιέλ, Μασούρας, Φορτούνης, Ελ Κααμπί. 
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουγιέ, Κόμπα, Άλχο, Γκαρσία, Μωραΐτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ