Με μαύρη φανέλα η Βραζιλία, με το «10» ο Βινίσιους

Η μαύρη φανέλα της Βραζιλίας.

i

©twitter/@CBF_Futebol

Με μαύρη φανέλα η Βραζιλία, με το «10» ο Βινίσιους

Γιώργος Σακελλαρίου 22:58 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:25 - 17.06.2023

Η Βραζιλία θ' αντιμετωπίσει τη Γουϊνέα με μαύρη φανένα σ' ένδειξη στήριξης στον Βινίσιους και με μηνύματα κατά του ρατσισμού.

Η Βραζιλία τάσσεται στο πλευρό του Βινίσιους και κατά του ρατσισμού.

Στις 21 Μαΐου, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βινίσιους Τζούνιορ, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Βαλένθια στο «Μεστάγια». Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αρκετοί οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν ρατσιστικά τον Βινίσιους, ο οποίος κάποια στιγμή επαναστάτησε, δείχνοντας στον διαιτητή τους οπαδούς που τον πρόσβαλαν.

Το περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου κι ο Βινίσιους έλαβε την αλληλεγγύη πολλών συμπαικτών, αθλητών από άλλους συλλόγους, αλλά και των αρμοδίων. Ωστόσο, μερικές φορές τα λόγια δεν αρκούν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητες και οι πράξεις.

Στον αγώνα που ακολούθησε κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με όλους τους παίκτες να φορούν τη φανέλα του Βινίσιους. Εκτός από αυτό, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου υπήρχε πανό υποστήριξης στον παίκτη.

Τώρα ο Βινίσιους είναι στην εθνική Βραζιλίας, η οποία επέλεξε να στηρίξει τον παίκτη της με μια άλλη συμβολική και συνάμα σημαντική χειρονομία. Με βίντεο και φωτογραφίες στα social media, η «σελεσάο» παρουσίασε τη νέα φανέλα με την οποία θα παίξει τους επόμενους αγώνες. Η φανέλα είναι κατάμαυρη ως σύμβολο κατά του ρατσισμού.

Η Βραζιλία κάνει ντεμπούτο με αυτή τη νέα φανέλα απόψε στο φιλικό με τη Γουινέα, που γίνεται στο «Ελ Πρατ» της Βαρκελώνης.

Στο συγκεκριμένο ματς είναι βασικός ο Βινίσιους, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 10 της Βραζιλίας. Φυσικά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η Βραζιλία θα παίξει με μαύρη εμφάνιση.

«Αντιπροσωπεύει το 10 όπως καλά γνωρίζετε. Τιμήστε τη φανέλα του αιώνιου Βασιλιά μας Πελέ. Με τον ρατσισμό δεν υπάρχει παιχνίδι! Ο αγώνας σας είναι ο αγώνας μας.

Και αυτή την ιστορική μέρα, που η Εθνική Βραζιλίας θα φορέσει για πρώτη φορά μαύρη φανέλα, θα φορέσετε το εμβληματικό μας νούμερο 10. Ας πάμε μαζί στον αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία».

Αυτό ήταν το μήνυμα της εθνικής Βραζιλίας στον Βινίσιους: