Λατινοαμερικάνικα βέλη στον Εμπαπέ - Διαψεύδουν τον Γάλλο σταρ Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη

Λατινοαμερικάνικα βέλη στον Εμπαπέ - Διαψεύδουν τον Γάλλο σταρ Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη

Γιώργος Σακελλαρίου 10:06 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 12.06.2023

Η δήλωση του Κιλιάν Εμπαπέ ότι δεν υπάρχει επίπεδο στη Λατινική Αμερική χλευάστηκε σε Αργεντινή, αλλά και την Ουρουγουάη που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20.

Τον Μάιο του 2022 ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε κάνει μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράδεις και συζητήθηκε αρκετό καιρό.

Ο διεθνής Γάλλος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, είχε τονίσει ότι υπάρχει διαφορά στο επίπεδο μεταξύ του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει στο κανάλι TNT Sports Brazil ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες είναι πιο ανταγωνιστικές.

«Το πλεονέκτημα που έχουμε εμείς οι Ευρωπαίοι είναι ότι παίζουμε μεταξύ μας με αγώνες υψηλού επιπέδου όλη την ώρα, όπως το Nations League για παράδειγμα. Όταν φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαστε έτοιμοι, όπου η Βραζιλία και η Αργεντινή δεν έχουν αυτό το επίπεδο στη Νότια Αμερική. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο προηγμένο όσο στην Ευρώπη. Γι' αυτό στα τελευταία Μουντιάλ πάντα οι Ευρωπαίοι κερδίζουν».

Έκτοτε, ο Εμπαπέ διαψεύδεται διαρκώς ποδοσφαιρικά. Λίγους μήνες αργότερα, στο Κατάρ έχασε τον τίτλο από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Μετά την επιτυχία της Ουρουγουάης, παράλληλα, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 την Κυριακή κόντρα στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης δεν έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει το μπαλάκι στον Εμπαπέ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης Ιγνάσιο Αλόνσο σχολίασε: «Ο Εμπαπέ έκανε ένα λάθος. Πρέπει να είμαστε πιο θετικοί και να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί ως ήπειρος επειδή το ποδόσφαιρο γεννήθηκε εδώ.

Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Σίγουρα νικήσαμε μια ισχυρή ομάδα όπως η Ιταλία, η οποία απέκλεισε τη Βραζιλία. Κερδίσαμε χώρες από κάθε ήπειρο. Αυτό είναι ιστορικό».

Με τιτίβισμά του, παράλληλα, ο Κλαούντιο Τάπια, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA), έγραψε για τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν: «Η Αργεντινή είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στους Άνδρες. Η Ουρουγουάη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια κάτω των 20 ετών. Η Βραζιλία είναι η πρωταθλήτρια κάτω των 17 ετών και ολυμπιονίκης. Αλλά πώς; Ο Εμπαπέ είπε ότι δεν υπάρχει επίπεδο στη Νότια Αμερική».

Η ανάρτηση του Τάπια: