Πρωταθλήτρια κόσμου η Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20, λύγισε με 1-0 την Ιταλία (vid)

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20, λύγισε με 1-0 την Ιταλία (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 08:22 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 12.06.2023

Η Ουρουγουάη νίκησε 1-0 την Ιταλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 και κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα παιδιά των Λουίς Σουάρες, Έντισον Καβάνι, τα παιδιά μίας χώρας που δεν ξεπερνάει σε πληθυσμό των 4 εκατ., αλλά το ποδοσφαιρικό ταλέντο εδώ και δεκαετίες ξεχειλίζει, έγραψαν ιστορία.

Η Ουρουγουάη, λοιπόν, είναι η νέα πρωταθλήτρια κόσμου Κ20, αφού σε έναν δραματικό κι επεισοδιακό τελικό λύγισε 1-0 την Ιταλία με το γκολ του Λουτσιάνο Ροντρίγκες. Αυτός είναι και ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για τη «Σελέστε» Κ20.

Οι Ουρουγουανοί, οι οποίοι είχαν τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων οπαδών τους στη Λα Πλάτα, στο πρώτο ημίχρονο μπλόκαραν το φαβορί που ήταν η Ιταλία. Έπαιξαν με δύναμη κι ένταση, όπως είναι το χαρακτηριστικό των παικτών της συγκεκριμένης χώρας.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0, οι Ουρουγουανοί απέκτησαν περισσότεροι αυτοπεποίθηση και στο 85’ η «Σελέστε» βρήκε και το γκολ τίτλου. Σε γέμισμα στην περιοχή, προκλήθηκε σύγχυση, από γύρισμα του Ματούρο, η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκες κι αυτό στη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ελέγχθηκε και κατοχυρώθηκε έπειτα από δύο λεπτά, προκαλώντας τεράστια αγωνία στους 22 νεαρούς παίκτες και στους πάγκους.

Νωρίτερα, στο 81’, ο Πράτι για την Ιταλία δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, όμως, έπειτα από εξέταση του video, ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του κι έτσι οι Ιταλοί παρέμειναν με έντεκα παίκτες.

Η συνέχεια ήταν επεισοδιακή. Ουσιαστικά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Οι παίκτες της Ουρουγουάης άντεξαν, δεν απειλήθηκαν ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

 Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τα μικρά παιδιά να κλαίνε. Οι νικητές από χαρά, οι ηττημένοι από πίκρα με τις σκηνές να είναι συγκλονιστικές. Δεν είναι απλό, άλλωστε, σ’ αυτή την ηλικία να διαχειριστούν τα συναισθήματα.